fbpx

Avis: Barca holder øje med fem La Liga-spillere

Peter Vyff - 18.09.23

Barca forstærkede sig med flere store navne i sommerens transfervindue. Klubben er dog langt fra færdige med at handle, og ledelsen har allerede fokus på næste sæson, hvor der holdes øje med fem konkrete spillere i La Liga.

Sommerens transfervindue endte med at blive særdeles succesfuldt for Barca, der trods en vanskelig finansiel situation, formåede at forstærke sig på alle ønskede positioner. Og selvom flere spillere er hentet ind på korte lånekontrakter, ser det ud til at Xavi står med et ganske konkurrencedygtigt mandskab i denne sæson.

Økonomien betyder dog at ledelsen fortsat er tvunget til at agere anderledes på transfermarkedet, hvor fokus i lang højere grad er på transferfrie forstærkninger. Catalanerne understregede også netop det faktum i det overståede transfervindue, hvor både Ilkay Gündogan og Iñigo Martínez skiftede gratis til Barca.

Artiklen fortsætter under annoncen


Og de transferfrie spiller er der fortsat fokus på, især hvis man skal tro avisen Mundo Deportivo, der forleden kunne bringe en liste med fem spillere, som Barca holder tæt øje med i La Liga.

Den første på listen er den 21-årige Nico Williams, hvis kontrakt med Athletic Club Bilbao udløber efter denne sæson. Baskeren har leveret på højeste niveau for både klub- og landsholdet, hvor han samlet set har budt ind med syv assists og en scoring i de sidste seks kampe.

Nummer to på listen er Guido Rodríguez fra Real Betis, som Barca tidligere har haft snøren ude efter. Den 29-årige argentiner har udviklet sig til en bundsolid midtbanespiller, der i lang tid så ud som en mulig erstatning for Sergio Busquets, og eftersom hans kontrakt udløber næste sommer, er det fortsat en mulighed.

Den tredje spiller er Álex Baena fra Villarreal, der gjorde flot opmærksom på sig selv i opgøret mod Barca, hvor han både scorede og assisterede. Spanieren er derfor højt prioriteret hos Xavi, men det bliver svært at hente midtbanespilleren, da hans kontrakt først udløber i 2026 og har en frikøbsklausul på 60 mio. euro.

Det fjerde transferemne kommer også fra Villarreal, og det er højre backen Juan Foyth, som Barca har været ude efter de sidste to sæsoner. Argentineren er højt agtet hos ledelsen, men ligesom Baena, udløber hans kontrakt først om tre år, og catalanerne har ikke tidligere haft held med at forhandle med Villarreal.

Den femte og sidste spiller skulle være den 21-årige Aimar Oroz fra Osasuna, der betragtes som en af de mest lovende spillere i Spanien. Stortalentet har en frikøbsklausul på 28 mio. euro, og det er derfor ikke utænkeligt, at ledelsen kan give sig i kast med at hente den kreative midtbanespiller til Barca efter denne sæson..:FORSIDE:.