fbpx

Avis: Eric García vil kæmpe for sin plads i Barca

Simon Arun Vrábel - 25.06.23

// Eric Garcia

I den kommende sæson lader det til, at der bliver hård kamp om pladserne i det centrale forsvar og selvom Eric García angiveligt står sidst i køen, så har catalaneren ingen intentioner om at forlade Camp Nou.

Ronald Araújo, Andreas Christensen, Marcos Alonso, Jules Kondé og muligvis også Iñigo Martínez bliver konkurrenterne til Eric García i det centrale forsvar fra næste sæson, men det har angiveligt ikke skræmt catalaneren væk.

Eric García ankom til Barca på en fri transfer i sommeren 2021 og lige siden har den nu 22-årige forsvarsspiller haft svært ved at bide sig fast i startopstillingen. I den netop forgangne sæson har García ellers fået rigeligt med chancer på grund af skader til blandt andre Araújo og Christensen, og i alt er det blevet til 32 indhop fordelt på alle turneringer hen over sæsonen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi har endda ad to omgange prøvet García af som defensiv midtbanespiller, men heller ikke den chance greb catalaneren som er født i Barcelona for alvor. Den manglende evne til at overbevise Xavi samt den øgede konkurrence i det centrale forsvar har sat gang i rygterne om et salg af den ellers unge forsvarsspiller, som tidligere har spillet for Manchester City.

Avisen Marca fortæller dog, at García ingen intentioner har om at forlade Barca i den nærmeste fremtid. García har kontrakt frem til sommeren 2026, og på trods af, at det ikke er længe siden, at den catalanske avis Sport kunne fortælle at italienske Inter Milan havde forhørt sig om forsvarsspilleren, så har García selv kun fokus på Barca.

Flere catalanske medier har da også ad flere omgange meldt, at Xavi har stor tiltro til García, men spørgsmålet er, om forsvarsspilleren i sidste ende kan blive offer for klubbens økonomiske situation. Selvom García har en anslået markedsværdi på kun 10 millioner euro, så er han kun 22 år gammel, og kan allerede fremvise et CV med 68 kampe for Barca og 35 kampe for Manchester City, så det er ikke usandsynligt, at den sportslige ledelse kan få en god pris for García.

Eric García er opvokset på La Masia, men i 2017 skiftede han til Manchester Citys U18-hold. Her spillede han sig hurtigt op igennem rækkerne, inden han i 2019 fik debut på englænderens førstehold. I 2021 skiftede han så på en fri transfer tilbage til sin barndomsklub, Barca.

.:FORSIDE:.