fbpx

Avis: De Jong går efter at blive klar til El Clásico

Simon Arun Vrábel - 04.04.23

// El Clásico // Frenkie de Jong

Frenkie de Jong er forsat ukampdygtig som konsekvens af den skade, som han pådrog sig før landskampspausen, men hollænderen går efter at spille El Clásico i morgen også selvom han ikke når at være 100% klar ovenpå sin skade.

Onsdag aften spiller Barca én af sæsonens vigtigste kampe om billetten til Copa del Rey-finalen og for Frenkie de Jong er der tale om en kamp mod tiden for at blive klar. Hollænderen planlægger dog at være fit nok til at kunne spille - også selvom han ikke når at komme tilbage på 100%.

Da Barca den 19. marts tog imod Real Madrid i ligaens sidste El Clásico spillede hollænderen hele kampen i holdets flotte 2-1 sejr. Prisen for De Jong var dog, at han pådrog en skade i højre lår som gjorde, at han efterfølgende måtte blive hjemme i Barcelona mens det hollandske landshold spillede deres to landskampe.

Artiklen fortsætter under annoncen


Selvom skaden ikke skulle være alvorlig, så har De Jong endnu ikke trænet med på normal vis de seneste uger og det bringer hans deltagelse i onsdagens vigtige El Clásico i fare. Nu fortæller avisen Sport dog, at den hollandske midtbanespiller planlægger at komme sig så meget, at han kan stå til Xavis disposition når holdet skal sættes og finaledeltageren til årets Copa del Rey skal findes.

De Jong er angiveligt klar over, at hans deltagelse på onsdag med stor sandsynlighed vil betyde, at han må sidde over i de efterfølgende kampe imod Girona, Geftafe og måske endda Atlético Madrid. På den anden side leverede flere af breddespillerne en fornem indsats i lørdags imod Elche, hvilket muligvis giver hollænderen mere ro i maven over at skulle sidde over.

Der er dog ingen tvivl om, at lægestaben under ingen omstændigheder vil lade De Jong spille hvis han forsat er skadet og så er det i sidste ende ligegyldigt hvor meget han selv gerne vil spille. Avisen skriver, at De Jong ville have ventet en kamp eller to mere hvis ikke lige der var tale om en Clásico. Nu er spørgsmålet så hvad Xavi vælger, for holdets indsats imod Elche gør ikke valgene nemmere for cheftræneren.

Barca går ind til onsdagens returopgør med en 0-1 sejr i bagagen og derfor skal man som minimum spille uafgjort for at booke billetten til finalen. Kampen kan ligesom det første opgør ses på Ekstra Bladet+ og der er kickoff kl. 21.00.

.:FORSIDE:.