fbpx
Annonce

Avis: Barca overvejer at købe Jorge Cuenca tilbage

Simon Arun Vrábel - 14.11.22

// Jorge Cuenca

Selvom det kun er to år siden at Barca solgte forsvarsspilleren Jorge Cuenca til Villarreal, så overvejer man angiveligt at købe ham tilbage til januar, da han i de seneste år har leveret flere gode præstationer.

Jorge Cuenca som til dagligt spiller for Villarreal har vist flere gode takter siden han forlod catalanerne og da Gerard Piqué efterlader et tomrum i det centrale forsvar, ligner Cuenca en god og billig mulighed for at udvide truppe med en ung breddespiller.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Med sine 1 meter og 90 centimeter er det ikke svært at spotte Cuenca i det centrale forsvar og den 22-årige venstrebenet forsvarsspiller har da også gjort en god figur, siden han tilbage i 2020 forlod Barcas andethold Barca B, som i dag hedder Barca Atlètic. Faktisk fik Cuenca sin fodboldopdragelse hos klubben Alcorcón, men inden han fik chancen for at debutere for dem, blev han hentet til Barca Atlètic som 17-årig.

Cuenca tilbragte tre succesfulde sæsoner på det catalanske andethold, men gennembruddet til førsteholdet kom aldrig og i 2020 købte Villarreal ham for 2,5 million euro. Herefter begyndte to år som udlejningsspiller for den 22-årige forsvarsspiller, spillede først for Almeria i én sæson inden den efterfølgende sæson blev tilbragt lidt syd for Madrid hos Getafe. I denne sæson har Villarreal så valgt at give Cuenca chancen og selvom det ikke er blevet til mange kampe endnu, så har spanieren efterladt et godt indtryk.

Indtrykket har endda været så godt at avisen Mundo Deportivo skriver, at den sportslige ledelse overvejer at hente Cuenca tilbage til Barca, men denne gang med status som førsteholdsspiller. Avisen skriver, at planen ikke er at Cuenca skal være en direkte erstatning for Gerard Piqué efter at han indstillede karrieren, men med kun 22 år, Barca DNA og en estimerede markedspris på seks millioner euro, vurderes han til at være en god breddespiller samt en investering for fremtiden.

På trods af sine kun 22 år så har Jorge Cuenca allerede masser af erfaring fra La Liga og Segunda Liga, for CVet viser 37 kampe for Almería, 32 kampe for Getafe samt 10 kampe i indeværende sæson for Villarreal. For Barca nåede Cuenca aldrig at få debut på førsteholdet men for Barca Atlètic optrådte han på sine tre år 68 gange, hvor han scorede tre mål og lavede en enkelt assist.



.:FORSIDE:.