fbpx

Avis: Alba har givet afkald på 60% af sin løn

Peter Vyff - 03.06.23

// Jordi Alba

Jordi Alba takkede forleden af på Camp Nou, hvor han har tilbragt imponerende 11 sæsoner. Catalaneren har i forbindelse med hans afsked givet afkald på 60% af sin løn, da hans kontrakt oprindeligt stod til at udløbe næste år.

Barca har haft nogle af de allerbedste spillere løbende rundt på banen i løbet af de sidste to årtier. Catalanerne har dog på bare seks måneder måtte tage afsked med hele tre legender, der alle har været med til at markere en af de mest succesfulde perioder i klubbens historie.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det drejer sig om Gerard Piqué, Sergio Busquets og Jordi Alba, der udover at have præsteret på et højt niveau i mere end et årti, også har vist deres store kærlighed til Barca udenfor banen. Spillerne har nemlig givet afkald på en stor del af deres løn, hvilket har været livsnødvendigt for at holde styr på økonomien.

Catalanerne sparede eftersigende tæt på 30 mio. euro, da Piqué annullerede sin kontrakt i efteråret, og nu kan ledelsen, ifølge avisen Mundo Deportivo, se frem til næsten samme besparelse på Albas kontrakt. Landsholdsspilleren har angiveligt givet afkald på hele 60% af den løn, som han skulle modtage i det sidste år af hans kontrakt.

Det beløber sig til næsten 22 mio. euro, som klubben sparer på lønbudgettet til næste sæson. Den 34-årige Alba har dog fået 16 mio. euro med sig i fratrædelsesgodtgørelse, hvilket også må siges at være en ganske fornuftig ordning for den snart forhenværende Barca-spiller.

Det vides endnu ikke, hvor Alba fortsætter karrieren henne, men han er dog blevet sat i forbindelse med en række hold, deriblandt Atlético Madrid, Inter og Benfica. Alt tyder dog på at det ikke bliver førstnævnte, da forsvarsspillerens respekt for Barca er for stor til, at skifte til en direkte konkurrent i ligaen..:FORSIDE:.