fbpx
Annonce

At hente Cristiano Ronaldo kan redde Barcas økonomi

Rune Stentoft Arlbjørn - 25.06.21

// cristiano ronaldo


De catalanske medier lader ikke til at være hoppet med på vognen vedrørende rygterne om Cristiano Ronaldo, men her på fcbarcelona.dk er det alligevel interessant at kigge på med økonimiske briller set i forhold til økonomien i Barca.

Det var den madrilenske avis AS, som tidligere på ugen kunne fortælle, at Joan Laporta seriøst leger med tanken om at hente Real Madrid-legenden til den catalanske storklub denne sommer. De store catalanske medier har dog ikke fulgt op på historien, så derfor skal man ikke helt tro på dette rygte.

I Spanien og Catalonien er det sådan, at de store Barcelona-medier Sport, Mundo Deportivo, TV3 og Catalunya Radio har godt styr på hvad hvad der sker i Barca. Det samme er tilfældet for Real Madrid, når vi taler om de madrilenske aviser AS og Marca.

Med den store rivalisering og historik der er mellem Barca og Real Madrid, så kan Madrid-aviserne godt lide at sætte Barca i dårligt lys. Det samme gælder for Barcelona-medierne vedrørende Real Madrid. Derfor skal man ikke altid tro på hvad der kommer fra AS og Marca, når det gælder Barca.

Men i tilfældet her med historien om, at AS skriver, at Laporta vil have Cristiano Ronaldo til Barca, så er det ikke noget som sætter catalanerne i et dårligt lys. At få Ronaldo til klubben vil objektivt set være en klar forstærkning. Alle hold vil blive forstærket af at få Ronaldo til deres klub uanset om man kan lide ham eller ej.

De fleste Barca-fans vil forståeligt nok ikke kunne fordrage Ronaldo i Barcelona på grund af hans historik med Real Madrid. Andre tilhængere kan godt se portugiseren i klubben, fordi Ronaldo stadig er en af verdens klart bedste spillere.

Hvis vi leger med tanken om, at Ronaldo faktisk kommer til Barca, så vil det være rigtigt godt for klubbens økonomi. Det er sandt at have både Messi og Ronaldo vil være enorme lønomkostninger, men de penge klubben kan tiltrække ved at have de to spillere er langt højere end hvad de to til sammen vil hæve i løn.

Det vil skabe en enorm brandmæssig værdi at have Messi og Ronaldo på hold sammen. Det er der mange fodboldfans, som drømmer om at se. Om det er realistisk, at det sker, og at det lige sker i Barca, er nok meget usandsynligt.

Der er absolut ingen tvivl om, at Barcas økonomi er i ruiner lige nu, men at få Cristiano Ronaldo til Barca vil være godt for økonomien i klubben. At have Messi og Ronaldo vil skabe nye store indtægsmuligheder, som kan være med til at trække catalanerne ud af den økonomiske krise. Ronaldo alene kan nok ikke redde Barcas økonomi, men at hente ham vil uden tvivl give klubben et enormt økonomisk boost.

Ja, det er usandsynligt, at Ronaldo kommer til Barca. De fleste Barca-fans vil ikke have ham, men kommer den 36-årige portugiser til Camp Nou, er der ingen tvivl om, at det vil hjælpe gevaldigt på økonomien. Det vil nok heller ikke være helt tosset rent sportsligt.

For nu kan vi godt lade dette rygte om Ronaldo til Barca gå i glemmebogen. Det lader ikke til at være særlig stærkt, men puster de store catalanske medier pludselig nyt liv i det kontroversielle rygte, så kan der begynde at blive noget om snakken. Det er i hvert fald ikke utænkeligt, at Ronaldo skifte klub denne sommer. Han er løbende blevet rygtet væk fra Juventus.

.:FORSIDE:.