fbpx
Annonce

Anoeta er ikke lige så skræmmende som tidligere

Simon Arun Vrábel - 21.08.22

// Real Sociedad

I mange år var Real Sociedads hjemmebane Anoeta et sted, som Barca-fans såvel som spillere frygtede, men man skal helt tilbage til sæsonen 2015-16 for at finde det seneste nederlag. I nyere tid har Barca haft en god statistik.

Igennem flere år var Real Sociedads hjemmebane ét af de mest frygtede steder at spille og sammen med El Clásico og kampene imod Espanyol var det kampene, som sprang i øjnene på årets kampprogram. I de senere år har catalanerne dog fået mange fine resultater med sig hjem fra Anoeta, som i dag går under det officielle navn Reale Arena.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er ikke uden grund, at Barca frygtede kampene ude imod Real Sociedad, for baskerne havde taget på catalanerne i en stime på intet mindre end 10 år! I nyere tid var nederlaget i 2015 med Luis Enrique som cheftræner det mest mindeværdige, for her startede man blandt andet med Messi på bænken og nederlaget endte med at betyde afgangen for den daværende sportsdirektør Andoni Zubizarreta. Det var først i 2017, at catalanerne formåede at få vendt den lange og kedelige stime af nederlag på udebane.

Neymar sikrede nemlig catalanerne en 0-1 sejr i Copa del Rey kvartfinalen i 2017 og derfra har Barca ikke set sig tilbage. Senere samme år spillede catalanerne 1-1 og i efterfølgende år fulgte to sejre, nemlig 2-4 i 2018 og 1-2 i 2019. I 2020 spillede man 1-1 på Anoeta inden den næststørste sejr nogensinde på udebane kom i historiebøgerne. Anført at Ronald Koeman vandt Barca nemlig hele 1-6 i 2020 på mål fra Griezmann, Dembélé og to fra Messi og Sergiño Dest.

Sidste gang Barca besøgte Real Sociedad sikrede Aubameyang catalanerne alle tre point, da han scorede kampens eneste mål. Rent statistisk venter der en målrig kamp i aften, hvor Xavi og co. jagter sæsonens første sejr. Kampen vises på TV 2 Sport X og der er kickoff kl. 22.00.

.:FORSIDE:.