fbpx
Annonce

Andenpladsen i ligaen vil sikre Barca 18 mio. euro

Allan Stefan - 10.05.22

Barca sikrede sig lørdag en plads i ligaens top 4 og dermed en plads i næste sæsons Champions League. Der er dog stadig noget at kæmpe for i ligaen, for hvis catalanerne holder andenpladsen vil klubben modtage 18 millioner euro.

Med kvalifikationen til næste års Champions League-gruppespil sikret, er Barcas mål for resten af sæsonen nu at sikre sig den eftertragtede andenplads i ligaen. At blive nummer to, tre eller fire i ligaen har en direkte indflydelse på, hvor meget Barca kan tjene. Faktisk vil der være en forskel på næsten 20 millioner euro, hvis Xavi og co. afslutter sæsonen som nummer to i stedet for at ende på tredjepladsen, hvor Barca i øjeblikket har en margin på fire point i ned til Sevilla.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Andenpladsen giver som bekendt adgang til næste års Super Cup og her vil Barca modtage de første otte millioner euro fra det spanske fodboldforbund. Dernæst skal ligaens tv-rettigheder fordeles. Fordelingen sker efter holdenes placering i ligaen og her vil der være syv millioner euro til forskel ved at ende som ligaens nummer to, kontra at ende på ligaens tredjeplads. Den sidste indtægt på tre millioner euro vil blive modtaget fra UEFA i forbindelse med Champions League.

Det betyder, at omkring 18 millioner euro vil ryge direkte ned i klubkassen på Camp Nou, hvis catalanerne altså formår at holde fast i andenpladsen gennem de sidste tre runder.

Barcas næste opgave er i aften på eget græs mod Celta de Vigo. Holdet fra den vestlige del af Spanien er plantet solidt i midten af tabellen, udenfor fare for at rykke ned. De er til gengæld heller ikke i spil til de europæiske pladser og derfor har Barca alle forudsætninger for at skabe et godt resultat mod et Celta Vigo-hold, der reelt ikke har noget at spille for.

Kampen bliver spillet i aften klokken 21.30 og bliver vist på TV2 Sport X.

// La Liga
.:FORSIDE:.