fbpx
Annonce

Analyse: Sådan er kandidaternes muligheder i dag

Rune Stentoft Arlbjørn - 07.03.21

// Joan Laporta // Font // Præsidentvalg // Freixa


Sent i aften kender Barca navnet på den person, som bliver klubbens nye præsident efter dagens præsidentvalg. Der er tre kandidater til posten, men ikke alle er lige store favoritter til at løbe med det ærefulde job.

Det er Joan Laporta, Victor Font og Toni Freixa, som er de tre kandidater, der kan stemmes på til rollen som præsident for Barca i de kommende seks år ved dagens præsidentvalg. Der er dog særligt en af dem, som er den store favorit til at vinde.

Joan Laporta har tidligere været præsident for Barca i syv år i starten af dette årtusinde. På trods af meget modvind i de sidste år af hans tid som præsident for klubben, var han med til at starte en af klubbens mest succesfulde sportslige perioder i Barcas historie. Det er med til at gøre Laporta til den helt store favorit ved dagens valg.

Den næstestørste favorit til at blive udnævnt som Barcas nye præsident senere i aften er Victor Font, som allerede afslørede sit kandidatur for over to år siden. Font var indtil Joan Laporta stillede op til dagens valg den store favorit til at vinde valget.

Til sidst er der Toni Freixa, som ikke spås de store chancer ved valget i dag. Freixa stillede også op til præsidentvalget i Barca i 2015, hvor han fik 3,7% af stemmerne. Det vil derfor ikke være overraskende, hvis han ikke bliver valgt som ny præsident for Barca i dag.

Dermed ser det ud til, at kampen om at blive ny præsident for Barca står mellem Joan Laporta og Victor Font, hvor Laporta altså har favoritværdigheden. Meget kan dog nå at ske i løbet af dagen og ikke alle medlemmer har besluttet sig for hvem de vil stemme på endnu.

.:FORSIDE:.