fbpx
Annonce

Aleix Garrido: 'Jeg vil aldrig glemme den her dag'

Simon Arun Vrábel - 02.04.23

// Aleix Garrido

19-årige Aleix Garrido fik sin officielle debut for Barcas førstehold, da han i går kom på banen i slutningen af kampen mod Elche. Efter kampen fortalte midtbanespilleren hvor det betød for ham, at komme på banen.

Lørdag aften, da stadionuret havde passeret 84 minutter og stillingen stod 0-4 til Barca, kunne man se Xavi lægge armen om Aleix Garrido og give ham de sidste input, inden han sendte den unge La Masia spiller på banen til sin debut. I alt blev det kun til seks minutter plus tre minutters tillægstid, men oplevelsen var enorm for Garrido.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den kun 19-årige Aleix Garrido Cañizares spiller til dagligt på klubbens U19 hold og derfor var det da også en stor overraskelse, at Xavi valgte at give den unge midtbanespiller debut lørdag aften. Holdet var dog foran med fire mål. I den forgangne uge har flere catalanske medier da også fortalt, at Garrido har vist gode takter i træningen med førsteholdet. Efter kampen var Barça TV klar til at tale med Garrido som havde svært ved at holde stoltheden tilbage.

’Det er den bedste dag i mit liv. At debutere her i aften er en dag jeg aldrig vil glemme. Jeg er utrolig glad for de minutter som jeg fik og jeg håber, at jeg kan få flere i fremtiden. Jeg har været i den her klub hele mit liv og jeg er så glad lige nu. Den her oplevelse vil jeg tage med mig resten af mit liv, og jeg vil gerne sige tak til alle dem som har støttet mig i at komme hertil og tak til træneren’, indledte Garrido som efterfølgende blev spurgt, hvad Xavi sagde, inden han blev sendt på banen.

’Han sagde, at jeg ikke måtte tabe bolden og hvis jeg gjorde det, bare en enkelt gang så ville han skifte mig ud igen’, grinede den catalansk fødte Garrido inden han forsatte.

’Jeg er utrolig glad for Xavi. Det her er hvad han forventer af mig og det er det samme som jeg forventer af mig selv. Hvis jeg kan leve op til de forventninger, så ved jeg, at jeg nok skal få flere minutter i La Liga, hvilket er min ambition’.

At Garrido fik sin debut lørdag aften var også en overraskelse for spilleren selv for det unge talent har siddet ude med en skade i de seneste måneder. Netop den situation satte Garrido afslutningsvis også nogle ord på.

’Alting er sket så hurtigt i den her uge. Jeg har været skadet i tre måneder og i mandags ringede de så og sagde, at jeg skulle træne med førsteholdet fra tirsdag morgen. Senere på ugen kan jeg så se, at jeg er blevet udtaget til truppen og der tror jeg næsten ikke mine egne øjne. Der gik nok nogle timer før jeg virkelig forstod hvad der skete'.

Aleix Garrido er, udover debutkampen for førsteholdet, noteret for 12 kampen for Barcas U19 og 11 kampe for andetholdet Barça Atlètic. Derudover har han optrådt to gange på det spanske U19 landshold og tidligere tre gange for U18.



.:FORSIDE:.