fbpx

Abde: 'Barca ville have mig til at blive'

Simon Arun Vrábel - 16.09.23

// Real Betis // Abdessamad Ezzalzouli

Lørdag aften skal Ez Abde sammen med sin nye klub, Real Betis, for første gang møde Barca, og på pressekonferencen op til kampen satte den unge angriber for første gang ord på årsagen til skiftet.

I aften genoptages den spanske liga efter godt to ugers landskampspause, og i ligaens femte runde tager Barca imod Real Betis hjemme på Montjuïc. For Ez Abde bliver det ekstra specielt, for i de sidste dage af sommerens transfervindue overraskede den unge marokkaner ved at presse et skifte igennem til den andalusiske hovedstadsklub.

Xavi har i denne sæson haft et luksusproblem i det catalanske angreb med Ansu Fati, Ferran Torres, Raphinha, Lamine Yamal, Ez Abde og Robert Lewandowski, og selvom det har passet med to angribere på hver position, har både Ansu Fati og Ez Abde valgt at søge væk i jagten på spilletid. Oprindeligt var planen, at Abde skulle til Real Betis på et lejeophold, men på transfervinduets faldereb blev det til et permanent skifte, og den unge marokkaner fortæller nu om sin store tillid til den andalusiske klub, som ligger i Sevilla.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Barca fortalte mig, at de ønskede at jeg blev, men efter de tre første runder kunne jeg se, at jeg ikke fik spilletid. Jeg var meget bevist om, at jeg ønskede spilletid, og jeg ønskede muligheden for en plads i startopstillingen. Derfor stod det hurtigt klart for mig, at jeg blev nødt til at rejse', indledte Abde i et interview som avisen Mundo Deportivo har bragt.

'Fra den første dag i klubben fortalte jeg Ramón Planes (sportsdirektør i Betis, red.), at Betis var den eneste klub, som jeg ønskede at skifte til og det endda til trods for, at der lå andre tilbud på bordet. Jeg har stor tillid til Ramón, og jeg vidste fra starten var planen med mig var' afsluttede Abde.

Den 21-årig angriber har i løbet af sin karriere været forbi klubber som Elche og Hércules inden han i 2022 kom til Barça Atlètic. Her spillede han i et år, inden han blev rykket op på førsteholdet og udlejet til Osasuna. Til trods for gode takter i sidste sæson har den hårde konkurrence i angrebet gjort, at Abde skiftede til Real Betis hvor han allerede har fået spilletid i holdets seneste to kampe.

.:FORSIDE:.