fbpx

2023 blev året hvor alle lærte Lamine Yamal at kende

FCBARCELONA.DK - 25.12.23

// Lamine Yamal

Da nytåret 2023 blev skålet ind, var der næppe mange der vidste hvem Lamine Yamal var, men det er der blevet grundigt om på. Den blot 16-årige spiller har fået sit store gennembrud og har slået flere rekorder.

For et år siden havde Lamine Yamal garanteret ikke troet, at han ville være hvor han er nu, med 25 officielle kampe for Barca på CV'et samt debut på det spanske landshold.

Trods sine kun 15 år dengang, indledte Yamal 2023 med U19-holdet Juvenil A og han fik også tre kampe for andetholdet Barca Atlétic, men derefter fik Xavi øje på det store talent. Yamal begyndte at træne regelmæssigt med førsteholdet og den 22. april blev han for første gang udtaget af Xavi, dog uden at komme på banen mod Atlético Madrid.

Yamal skulle dog kun vente en uge på sin officielle debut, da han den 29. april spillede syv minutter mod Betis. Dermed blev han den yngste debutant for Barca med sine 15 år, 9 måneder og 25 dage.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det blev Yamals eneste optræden i sæsonen 2022/23, men Xavi tog ham med til sommerens træningskampe i USA, hvor han gjorde det godt. Det gjorde at Xavi indlemmede kantspilleren i førsteholdstruppen, selvom han stadig har status af andenholdsspiller.

Den 20. august satte Yamal endnu en rekord, da han som den yngste spiller i klubbens historie startede på banen. Det skete i en opgør mod Cádiz. I oktober måned blev han yngste målscorer nogensinde både for Barca og i La Liga, da han med sine 16 år og 87 dage nettede mod Granada.

Dermed var det ikke slut med rekorderne for Yamal. Han blev den yngste starter i Champions League, da han den 4. oktober var med i Xavis startopstilling til en kamp mod Porto. Han er også en yngste spiller i Barcas historie der har debuteret i turneringen.

Den flotte udvikling fik den spanske landstræner Luis de la Fuente til at udtage Yamal, hvor han i 2023 både opnåede at blive yngste debutant og yngste målscorer.

2023 har således været et fantastisk år for Lamine Yamal, der i 2024 skal forsøge at fortsætte sin flotte udvikling og samtidig modstå det enorme pres der følger med, når man spiller for mægtige FC Barcelona..:FORSIDE:.