fbpx
Annonce

2022 blev ikke noget godt år for Barca

FCBARCELONA.DK - 01.01.23

Den første dag i 2023 er en god anledning til at se tilbage på året der er gået. Set med Barca-briller, er det ikke et år der vil blive husket på med glæde. 2022 har mest budt på udfordringer og skuffelser, men også nogle lyspunkter.

I Barcelona er det rimeligt simpelt at konkludere om et år har været godt eller dårligt. Er der vundet titler har det været godt. Har man ikke vundet titler, har det været dårligt. Barca vandt ikke en eneste titel i 2022, så i det lys må året betegnes som dårligt - endda dårligere end i 2021, hvor det lykkes at vinde Copa del Rey med Ronald Koeman som træner.

2022 startede ud med at Xavi får alvor forsøgte at få styr på tingene, efter at Koeman var blevet fyret. Holdet lå langt nede i ligatabellen og det lykkedes for Xavi at løfte holdet fra en 9. plads til en 2. plads inden sidste sæson sluttede. Det var et lyspunkt i 2022.

Artiklen fortsætter under annoncen


De gode takter i ligaen er fortsat efter sommeren i 2022, hvor Barca indtager førstepladsen i tabellen næsten halvvejs i turneringen, hvor det ligner en tæt kamp med Real Mardrid om mesterskabet.

Modsat måtte Barca se sig eliminineret sidste vinter af Europa League og senere i 2022 var det så Champions League man røg ud af allerede i gruppespillet. I Europæisk regi har 2022 været rigtig skidt. Heller ikke i Copa del Rey eller den spanske Supercup kunne Barca gøre sig gældende.

Udenfor banen har 2022 været et udfordrende år for Barca. Klubbens ledelse har kæmpet en brav kamp med at få økonomien på plads og i sommer lykkedes det både at skabe lidt økonomisk råderum og samtidig forstærke holdet, hvilket var noget af en bedrift. Det skete dog ikke omkostningsfrit, for det var nødvendigt at sælge ud af rettigheder og aktiver for at skaffe pengene.

Skal man tage de positive briller, har 2022 budt på fremskridt i både holdets spil og i økonomien, men titler blev det ikke til og det er den afgørende målstok i den catalanske klub.

Nu kigges der frem mod et 2023 der forhåbentlig byder på flere lyspunkter. Allerede om to uger har Barca muligheden for at vinde en titel, når de spiller med om den spanske Supercup.



.:FORSIDE:.