Referat: Real Sociedad – FC Barcelona 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 21.08.22

// Real Sociedad

FC Barcelona: Ter Stegen, Balde (Raphinha 63’), Garcia, Christensen, Araujo, De Jong (Sergi Roberto 84’), Pedri, Gavi (Kessié 84’), Dembélé (Alba 71’), Ferren Torres (Fati 63’), Lewandowski

Bænk: Iñaki Peña, Arnau Tenas, Piqué, Alba, Sergi Roberto, Pjanic, Kessié, Pablo Torre, Ansu Fati, Memphis, Aubameyang

Mål: 0-1 Lewandowski (1’), 1-1 Isak (6’), 1-2 Dembélé (66’), 1-3 Lewandowski (68’), 1-4 Fati (79’)

Barca skulle på en svær opgave ude mod Real Sociedad i ligaens anden runde. Her bød Xavi på overraskelser i startopstillingen med Balde og Ferran Torres, mens De Jong fik pladsen lige foran forsvaret i fraværet af den karantæneramte Busquets.

Der var ikke engang spillet et minut da Barca fik sat en omstilling i gang, hvor Balde satte fuld speed fremad banen. Han fandt Lewandowski inde i feltet og polakken ekspederede sikkert i mål til en hurtig Barca-føring. Den holdt dog kun i fem minutter, inden at De Jong lavede en fæl fejl foran eget felt. Det udnyttede Real Sociedad til at spille Isak fri og via Garcías ben fik han løftet bolden over Ter Stegen til 1-1. Der blev spillet i et højt tempo fra begge sider, med hjemmeholdet i et lille overtag.

Begge hold stod højt på banen og det gav plads til omstillinger, men man skulle frem til midten af halvlegen før det igen kom til en afslutning. Den stod Barca for, men skuddet fra Torres strøg tæt forbi mål. Kort efter var det baskerne der var tæt på, da Ter Stegen først tog sig af et skud fra Merino, hvorefter Kubo sendte riposten forbi mål. Kampen fortsatte med høj intensitet og et spil hvor det bølgede frem og tilbage.

Efter en hæsblæsende første halve time faldt tempoet lidt og det udnyttede Barca til at holde mere på bolden. I det 37. minut kunne Dembélé have bragt sit hold foran, da han trak godt ind i banen til en åben chance, men som man har det set det så ofte fra franskmandens side, blev bolden sendt langt over mål. I halvlegens slutfase opstod der en kæmpe mulighed til hjemmeholdets Silva, men en klasseredning af Teg Stegen i fuld længde forhindrede en scoring. Halvlegens sidste afslutning stod Barca for, da Lewandowski headede på mål, men også her var målmanden klar. Det blev dermed ved 1-1 efter en tempofyldt og jævnbyrdig halvleg.

Jævnbyrdigheden fortsatte fra anden halvlegs start og begge hold satsede fremad banen. I det 52. minut blev der jublet på Anoeta, da Brais sendte et frispark afsted der snød Ter Stegen og gik i mål, man scoringen blev korrekt annulleret for offside. Kort efter opsnappede Gavi en bold i baskernes felt, men i stedet for at søge de helt frie Lewandowski og Dembélé, afsluttede han selv og fik sit skud blokeret. Den mulighed burde der være kommet mere ud af. Der blev kæmpet om alle bolde og der blev budt på stor intensitet. Kort inden at uret rundede en time var Real Sociedad farlige igen, men Ter Stegen greb godt ind da Merino afsluttede.

I det 63. minut blev Fati og Raphinha sendt i aktion i stedet for Torres og Balde. Det betød samtidig at Barca spillede med et tremands forsvar. Den udskiftning gav hurtigt udbytte, for i det 66. minut lagde netop Ansu Fati en hælaflevering der bragte Dembélé fri og franskmanden sendte sikkert bolden i nettet til 1-2. Blot to minutter senere lå bolden igen bag hjemmeholdets målmand efter nogle flotte kombinationer af Barca. Pedri spillede skarpt ind i feltet til Fati, der vinklede den videre til Lewandowski og så stod det 1-3. De to hurtige mål fik Xavi til reagere ved at sende Alba på banen i stedet for Dembélé og så var der igen fire mand i bagerste kæde.

Barca havde kampen hvor de ville og de satte sig tungt på spillet og virkede komfortable på bolden. Det gav udbytte i det 79. minut hvor Raphinha sendte bolden ind til Lewandowski, der lidt tilfældigt fik den videre til Fati. Han stod helt fri og kunne let gøre det til en 1-4. Kampen var afgjort og det kunne ses på intensiteten, der ikke længere var den samme. Barca havde ikke problemer med at afvise hvad der kom og de kunne stille og roligt køre sejren hjem i slutfasen, der ikke bød på de store begivenheder. Det sluttede således med en fortjent og vigtig 1-4 sejr, specielt skabt på en flot anden halvleg.