FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Martínez, Cancelo, Christensen (Romeu 86’), Gündogan, De Jong, Pedri (Félix (86’), Yamal (Raphinha 80’), Lewandowski

Bænk: Peña, Romeu, Raphinha, Roque, Félix, Fermín, Sergi Roberto, Astralaga, Casadó, Cubarsí, Fort og Guiu

Mål: 0-1 Lewandowski (60’), 1-1 Osimhen (75’)

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca gæstede Napoli i det første af to opgør i Champions Leagues ottendedelsfinale, hvor det for Xavi og hans spillere handlede om, at skabe et godt udgangspunkt inden returopgøret i Barcelona til marts.

Barca satte sig totalt på spillet mod et rystende usikkert Napoli-mandskab og første afslutning kom allerede i det 3. minut, hvor Yamal kom til en åben chance med et skud over mål. Det catalanske genpres fungerede godt og Napoli var under et konstant pres og det gav en ny mulighed til Yamal i det 8. minut, hvor målmanden parerede. Herefter fandt Napoli lidt ro i deres spil og det betød at presset lettede på dem, men uden at de virkede som den store trussel.

Det varede ikke længe inden at Barca igen trykkede på speederen og midt i halvlegen var det Lewandowski der afsluttede, men var det en fodparade fra keeperen der forhindrede en scoring. Minuttet efter sendte Gündogan et godt skud af sted fra distancen, men målmanden kom ud i fuld længde og afværgede til hjørne. Få minutter senere modtog Lewandowski bolden i feltet, men vinklen blev svær og han sendte bolden forbi mål.

Herefter begyndte gassen af gå ud af det catalanske spil og Napoli kom langt bedre med. De lykkedes at holde længere på bolden og samtidig fik de presset Barca tilbage i perioder. Det catalanske opspil fungerede ikke længere og pasningerne var upræcise. Italienerne fik dog ikke noget ud af deres gode periode og de nåede ikke at sætte en eneste afslutning inden dommeren fløjtede til pause efter en halvleg, hvor Barca godt kunne have fortjent en føring.

Napoli lagde bedst ud i anden halvleg, men det var Barca der først var farlig, da Yamal i det 49. minut fandt Gündogan på kanten af feltet, men målmanden kom ned og fik afværget. Det var meget lige mellem de to hold, men det var Barca der virkede mest målsøgende i spillet, hvor de sidste og afgørende pasninger dog missede. Efter præcist en times spil var der endelig et opspil der lykkedes for Barca, da Pedri fandt Lewandowski på kanten af feltet. Polakken tog et godt træk og sendte bolden fladt i nettet til 0-1.

Få minutter efter var Barca tæt på endnu scoring, da målmanden ikke kunne holde et skud fra Pedri, men bolden gik til hjørne. Kampen faldt lidt til ro, hvor Barca så ud til at koncentrere sig om, at holde Napoli fra at skabe noget. Hjemmeholdet kom længere frem på banen og forsøgte at presse Barca højt på banen og det gav udbytte et kvarter før tid, hvor Martínez tabte en nærkamp mod Osimhen, så Napoli-spilleren kom helt fri. Han sendte køligt bolden i nettet til en udligning på sit holds første forsøg på mål i opgøret.

Man skulle hen til 10 minutter før tid, inden at Xavi skiftede ud for første gang, da Raphinha afløste Yamal. Udligningen gav Napoli tro på mere og de tog initiativet i opgøret. Det gav italienerne et par hjørnespark, hvor der var fare på færde i det catalanske felt. I det 86. minut kom Romeu og Félix på banen i stedet for Christensen og Pedri. Barcas opspil fungerede ikke og i det 89. minut sendte Napoli et skud over mål. Barca virkede tilfredse med det ene point, for de gik ikke helhjertet efter en scoring mere. Det handlede mere om at holde på bolden og forhindre Napoli i at skabe noget.

I kampens allersidste sekund var Barca dog tæt på at hente sejren, da Gündogan sendte et skud tæt forbi mål, men det endte 1-1 efter en kamp, hvor Barca havde skabt mest.