fbpx

Referat: Girona – FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 28.01.23

© Getty Images
// GironaFC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Koundé, García, Alonso (Alba 46’), Busquets, Gavi, De Jong, Dembélé (Pedri 26’), Raphinha (Kessié 88’), Fati (Balde 81’)

Bænk: Peña, Astralaga, Bellerín, Sergi Roberto, Christensen, Alba, Balde, Kessié, Pedri, Torre og Alarcón

Mål: 0-1 Pedri (61’)

Barca skulle en tur til nordlige Catalonien til mødet med oprykkerne fra Girona. Her ændrede Xavi på flere positioner i forhold til onsdagens pokalkamp mod Real Sociedad. Det betød at stamspillere som Andreas Christensen og Pedri tog plads på bænken.

Artiklen fortsætter under annoncen


Girona lagde energisk ud med et højt pres og det var også dem der skabte kampens første mulighed, da Couto kom fri i feltet i det 5. minut, men Alonso og García fik ryddet op i fællesskab. Det varede ikke længe før at Barca kom mest på bolden, men der manglede fart i spillet og gæsternes offensiv virkede tandløs. Først efter et kvarter fik Barca en mulighed, da Fati udnyttede en skidt aktion af hjemmeholdets målmand, så Dembélé kunne afslutte fra en spids vinkel, men keeperen reddede selv situationen.

Barca havde tydeligvis meget svært ved at skabe noget, men de fik presset Girona tilbage på egen banehalvdel det mest af tiden. Midt i halvlegen var der skidt nyt til Barca, for Dembélé pådrog sig en skade foran på venstre lår. Han forsøgte først at spille videre, men måtte kort efter lade sig erstatte af Pedri. Barcas offensiv var dermed yderligere svækket og det svært ud med Raphinha der ikke lykkedes med meget og Fati der virkede uskarp i sine berøringer.

Efter en halv time lykkedes det endelig for Barca at komme til en afslutning, men skuddet fra Fati strøg tæt over mål. Det kørte slet ikke for Barca, for offensiven var uden idéer. Dog lykkedes det at skabe en mulighed til Pedri i det 40. minut, da De Jong fandt ham i feltet, men han afsluttede svagt i handskerne på målmanden. Halvlegens sidste minutter blev præget af en række frispark og stemningen blev lidt ond på banen, hvilket resulterede i nogle gule kort til begge sider. Mere skete der ikke i en halvkedelig og dårlig først halvleg fra Barcas side.

Xavi valgte at sende Alba på banen fra anden halvlegs start i stedet for Alonso, der slet ikke havde bidraget til offensiven. Barca-spillerne havde nok fået en opsang af Xavi i pausen, for de fik mere fart i bolden og offensiven virkede mere målrettet. Girona kom under pres og der var optræk til flere farlige situationer, men uden at det kom til seriøse forsøg på mål. Samtidig fungerede Barcas defensiv godt, for hjemmeholdet var ikke i nærheden af at skabe noget.Netop som uret havde rundet en time, fik Alba sendt en flad bold ind foran mål, hvor keeperen lige akkurat ikke kunne nå ned til den. Resultatet blev at Pedri let kunne skubbe bolden i nettet til en Barca-føring på 0-1. Få minutter senere fik Girona scoret, men målet blev korrekt annulleret for en klar offside. Hjemmeholdet kom frem i et højt pres og det skabte problemer for Barca når det gjaldt om at holde på bolden. Intensiteten steg og Girona havde held med at presse Barca og de blev bakket godt op af tilskuerne på Estadi Montilivi, der øjnede muligheden for et comeback. Når Barca fik fat bolden koncentrerede de sig om at holde på den for at få skabt lidt ro over spillet.

Med 10 minutter tilbage blev Fati afløst af Balde, der lagde sig på en uvant plads i angrebets venstre side. Kort efter kunne Raphinha have lukket kampen, da han modtog bolden i feltet i en fri position, men han gled inden han fik afsluttet. Med fem minutter tilbage lykkedes det Girona at afslutte fra distancen, men bolden sad lige i favnen på Ter Stegen. Minuttet efter var uhyre tæt på en udligning, da bolden blev sendt ind til en komplet fri Martín i feltet, men han brændte stort ved at sende bolden forbi. Her var heldet med Barca. Lige efter blev Raphinha afløst af Kessié og dermed spillede Barca uden naturlige angribere.

Det virkede ikke overbevisende hvad Barca foretog sig i kampens slutfase, hvor Girona sad på opgøret. Det kogte på Montilivi og i tillægstiden fik Gironas træner rødt kort for at brokke sig og løbe ind på banen. Hjemmeholdet kastede alt frem i de sidste minutter og i allersidste sekund fik Stuani headet på mål efter et indlæg, men Teg Stegen kom ned og afværgede. Mere skete der ikke og Barca fik en vigtig og hårdt arbejdet sejr på 0-1.

.:FORSIDE:.