FCBARCELONA.DK - 11.02.24

// Granada

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Martínez, Cancelo (Raphinha 75’), Christensen (Fermín 68’), De Jong, Gündogan, Pedri (Guiu 88’), Lewandowski, Yamal

Bænk: Peña, Araujo, Raphinha, Fermín, Casadó, Kochen, Pau Victor, Guiu, Fort

Mål: 1-0 Yamal (15’), 1-1 Ricard (43’), 1-2 Pellistri (61’), 2-2 Lewandowski (63’), 2-3 Miguel (67’), 3-3 Yamal (81’)

Barca tog imod bundholdet Granada i ligaens 24. runde, hvor Ter Stegen vendte tilbage til holdet efter sin lange skadespause. Barca skulle bruge alle tre point, hvis afstanden op til Real Madrid ikke skulle øges.

Granada overraskede ved at møde Barca højt på banen og det var catalanerne tydeligvis ikke forberedt på, for de havde svært ved at finde løsninger i opspillet i de første 10 minutter, hvor de ikke var i nærheden af, at skabe noget. De begyndte dog at presse andalusierne længere tilbage og det gav resultat efter et kvarters spil. De Jong sendte Cancelo mod baglinjen, hvor han tog et smart træk og fandt Yamal ved fjerneste stolpe, der gjorde det til 1-0. Flot angreb af Barca.

Kort efter have Granada deres første forsøg i opgøret med et skud langt over mål. Minuttet efter kom gæsterne til en stor chance efter et skidt udspark af Ter Stegen, men Christensen kom ned med en vigtig blokering tæt foran mål. Granada var uventet godt med og Barcas defensiv virkede ikke overbevisende, så det var mere jævnbyrdigt end man kunne forvente mellem to hold fra hver sin ende af tabellen. Barca forsøgte sig flere gange med lange bolde op med Lewandowski, men Granada stoppede hvad der kom, inden det blev farligt.

Barca havde uhyre svært ved at skabe noget mod Granadas velfungerende defensiv. Bolden blev for ofte smidt væk og derfor var der ingen rytme i det catalanske spil. I det 41. minut lykkedes det endelig for Barca at fange Granada højt på banen. Et flot angreb bragte Lewandowski helt fri foran mål, men han måtte se en Granada-spiller afværge på selve målstregen, da målmanden var passeret. Minuttet efter slog Granada til med en udligning, hvor markeringerne svigtede i Barcas forsvar, så Ricard kunne gøre det til 1-1 på en flot scoring. Skuffelsen var enorm på Estadi Olímpic. Mere skete der ikke i en ujævn første halvleg af Barca.

Granada fortsatte med deres aggressive pres og da der samtidig manglede fart i Barcas spil, var de første minutter af anden halvleg uden de store begivenheder. I det 53. minut fik Barca dog sat et godt angreb op, hvor Lewandowski kom fri, men hans afslutning var uskarp og gik forbi mål. Få minutter efter blev Barca totalt fanget af en omstilling, så Pellistri fik frit løb mod mål, men viklen blev spids og Ter Stegen blokerede afslutningen. Lige efter blev der meget stille på Estadi Olímpic, for her bragte Granada sig på 1-2. En dårlig clearing af Cubarsí på et indlæg betød, at Pellistri kunne støde bolden i nettet til en sensationel føring.

Reaktionen kom hurtigt fra Barcas side, for i det 63. minut blev Lewandowski spillet flot fri af Gündogan og polakken gjorde det stensikkert til 2-2. Optimismen var tilbage, men den blev slukket allerede i det 67. minut, da gæsternes Miguel kom højest på et indlæg og headede bolden i nettet til 2-3. Lige efter blev Fermín López sendt på banen i stedet for Christensen i en klar offensiv satsning fra Xavis side. Barca havde ryggen mod muren og Granada benyttede enhver mulighed for at trække tiden for at få luft. Med et kvarter tilbage blev Cancelo erstattet af Raphinha i endnu en offensiv satsning i jagten på en sejr.

Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere og de blev ikke mindre af, at Fermín fik en scoring annulleret for offside i det 79. minut. Lige efter fik Barca-spillerne endelig noget at glæde sig over, da Yamal stjal bolden fra en modstander, tog et træk og sendte den i nettet med et fladt skud. Flot mål af den 16-årige angriber. Minuttet efter var Granada uhyre tæt på at komme foran igen, da en lang bold bragte Uzuni fri, men Ter Stegen hev en flot redning frem, så bolden gik til hjørne. På det hjørnespark blev der afsluttet tæt forbi mål og lettelsen kunne høres på tilskuerpladserne.

Det gik blot to minutter inden at det var Barcas tur til at afslutte, men målmanden tog sig af hovedstødet fra Gündogan. Efter 88 minutter blev unge Marc Guiu sendt på banen i stedet for Pedri. Dommer lagde otte minutter til og alt blev sat ind for at sikre de tre vigtige point. I det 91. minut satte Guiu hovedet på et indlæg, men bolden gik over mål. Granada lykkedes at skabe en del spilstop og minutterne tikkede afsted. Det lykkedes ikke for Barca at skabe mere i opgøret og de måtte dermed skuffende nøjes med 3-3 og det ene point.