fbpx
Annonce

Referat: FC Barcelona – Ferencvaros 5 – 1

FCBARCELONA.DK - 20.10.20

// Champions League // Ferencvaros


FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto (Junior 62’), Piqué, Lenglet, Dest, De Jong, Pjanic (Busquets 76’), Coutinho (Araujo 68’), Trincao (Pedri 62’), Messi, Fati (Dembéle 62’)

Bænk: Araujo, Junior, Busquets, Puig, Aleñá, Pedri, Griezmann, Dembélé, Braithwaite, Iñaki Peña, Mingueza og Tenas

Mål: 1-0 Messi, straffe (27’), 2-0 Fati (41’), 3-0 Coutinho 42’), 3-1 Kharation, straffe (69’), 4-1 Pedri (82’), 5-1 Dembélé (89’)

Barca tog hul på Champions League gruppespillet med hjemmekampen mod ungarske Ferencvaros. Her ændrede Koeman lidt på holdet, idet Busquets og Griezmann fik en pause, hvilket gav plads fra start til Pjanic og Trincao.

Barca lagde fornuftigt ud og satte sig på spillet, mens Ferencvaros tydeligvis ventede på muligheden for omstillinger. Barca kom til afslutninger i indledningen af Messi og Lenglet, men uden at det var tæt på. I det 10. minut viste Ferencvaros at de kan spille kontra, for Tokmac kom helt fri og bankede bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Kort efter var det Barcas tur til at være tæt på, da Fati assisterede Messi, man han måtte se målmanden redde.

Barca fortsatte med at dominere, men uden for alvor at overbevise. Der blev spillet meget rundt, men der manglede fart i bolden og hjemmeholdet virkede ikke rigtig farlige. Det gjorde Ferencvaros til gengæld i det 19. minut, da de på ny fangede Barcas forsvar på en kontra. Her kom Isael helt fri og bankede bolden på stolpen oppe ved sammenføjningen. Her var heldet virkelig med Barca. Som tiden gik blev Barcas dominans mere markant og der kom også mere tempo i spillet. Det så man i det 25. minut, hvor Messi tog på en god dribletur forbi tre mand og ind i feltet, hvor han klodset blev nedlagt. Klart straffe og det omsatte Messi selv til en 1-0 føring.

Målet gav Barca ny luft og nu sad de massivt på spillet, så Ferencvaros kom under pres. Det var tæt på at give resultat i det 36. minut, da Trincao fandt Fati i feltet, men målmanden hev en mirakuløs fodparade frem. Der gik dog ikke længe før at det ungarske mandskab igen måtte kapitulere. De Jong løftede bolden ind i feltet til Fati, der lidt heldigt med skinnebenet flugtede den i nettet til 2-0. Mere skete der ikke i en første halvlag hvor Barca var startet lidt tøvende, men hvor de kom bedre med og fik en fortjent føring.

Barca fortsatte de gode takter efter pausen, hvor der blev indledt med et par afslutninger af Trincao. I det 52. minut var der fuldt udbytte, da Fati smart med hælen sendte bolden videre til Coutinho der gjorde det til 3-0 med et skud, hvor bolden strøg ind tæt ved stolpen. Kampen syntes afgjort og Koeman valgte at skifte hele tre spillere ud på samme tid, da Fati, Trincao og Sergi Roberto blev afløst af Dembélé, Pedri og Junior. Det betød samtidig, at Dest rykkede over på sin naturlige position som højre back.

Barca slap foden lidt fra speederen og i det 68. minut lavede Pjanic en stor fejl, der gav Ferencvaros en omstilling, hvor Tokmac fik frit løb mod mål. Piqué trak ham i trøjen i feltet og så var der både straffe og rødt kort. Kharatin var sikker fra 11-meter pletten og så var der reduceret til 3-1. Koeman reagerede hurtigt ved at sende Araujo ind i stedet for Coutinho. Målet gav Ferencvaros ny energi og de kom mere på bolden. Barca forsvarede sig med to kæder på fire mand og når de havde bolden, gjaldt mere om at holde på den, end at skabe noget. Barca havde det svært i en periode og det fik Koeman til at sende Busquets på banen i stedet for Pjanic.

Ungarerne var dog ikke for alvor farlige, for et skud i sidenettet var deres bedste forsøg. Barca var langt mere effektive i det 82. minut, da Dembélé trak godt til baglinjen og lagde tilbage til Pedri, der fejrede sin Champions League debut med en scoring til 4-1. Målet tog det sidste håb fra gæsterne og Barca havde let ved at køre sejren hjem. Det blev endda til en scoring mere i det 89. minut af Dembélé, efter flot forarbejde af Pedri og Messi.

Det sluttede således 5-1 i en kamp hvor Barca var startet tøvende, men hvor selv ikke en udvisning kunne forhindre dem i en sikker sejr og en god start på Champions League gruppespillet.

.:FORSIDE:.