Referat: CF Intercity – FC Barcelona 3 - 4

FCBARCELONA.DK - 04.01.23

// CF Intercity

FC Barcelona: Iñaki Peña, Bellerín (Alonso 83’), Araujo (García 60’), Koundé, Alba, Busquets, Kessié, Torre (Gavi 60’), Dembélé (Balde 105’), Memphis (Fati 75’), Torres (Raphinha 60’)

Bænk: Ter Stegen, Tenas, Sergi Roberto, Christensen, Garcia, Alonso, Balde, De Jong, Gavi, Raphinha og Fati

Mål: 0-1 Araujo (4’), 1-1 Soldevilla (59’), 1-2 Dembélé (67’), 2-2 Soldevilla (74’), 2-3 Raphinha (77’), 3-3 Soldevilla (86’), 3-4 Fati (103’)

Barca trådte ind i pokalturneringen Copa del Rey i 1/16 finalerne, hvor de mødte CF Intercity på udebane. Resultatet i denne ene kamp afgjorde, hvem der skulle videre i turneringen. Helt som ventet valgte Xavi at bruge en del af de sædvanlige reserver fra start. CF Intercity spiller til daglig i tredjebedste kategori i spansk fodbold.

Kampen fik en perfekt start for Barca, for de bragte sig foran allerede i det 4. minut. Det var Pablo Torre der lagde et hjørnespark hvor Araujo fik hovedet på bolden og så stod det 0-1. Barca satte sig totalt på spillet og Intercity stod det meste af tiden på egen banehalvdel for at forsvare sig. Det blev til afslutninger af Kessié og Dembélé, men ikke noget der var tæt på.

I det 17. minut var det uhyre tæt på en udligning, da Intercity lykkedes med en enlig omstilling, hvor Aaron løb fra Koundé og Araujo, for derefter at drible forbi Peña og afslutte, men Araujo kom glidende og sendte bolden til hjørne, da den var på vej i mål. Barca fortsatte med at dominere klart, men det kneb med at skabe noget foran mål. I det 27. fik de frispark på kanten af feltet og det tog Memphis sig af, men her ramte bolden muren og tog oversiden af overliggeren.

Barca fortsatte jagten på endnu en scoring inden pausen, men det blev ved halve forsøg af Kessié, Dembélé og Memphis. Ude på sidelinjen stod Xavi og så frustreret ud over den manglende effektivitet. I det 36. minut var det dog meget tæt på en scoring, hvor Araujo igen kom højest på et hjørnespark, men denne gang strøg bolden forbi mål. I halvlegens sidste minut burde Ferran Torres havde lukket halvlegen med en scoring, da Dembélé spillede ham fri i dybden, men han afsluttede svagt forbi mål. Det blev dermed ved 0-1 efter en første halvleg, som Barca burde have fået mere ud af.

Anden halvleg blev indledt med en kæmpe mulighed til Dembélé efter nogle gode kombinationer, men han brændte stort med et skud lige på målmanden. Kort efter var det Torres der fik en helt åben chancen, men han tog et træk for meget og så blev skuddet blokeret. Minuttet efter kom Intercity til en sjælden afslutning, men Peña stod klar i målet og afværgede uden problemer. Barca fortsatte med at dominere klart og det virkede kun som et spørgsmål om tid, før den næste catalanske scoring ville komme.

Lige inden uret rundede en time kom kampens næste scoring, men den var ikke til Barca. Intercity fik et hjørnespark og det udnyttede Soldevilla til at gøre det til 1-1. I situationen så hverken Araujo eller Koundé for gode ud. Lige efter foretog Xavi en tredobbelt udskiftning, da Raphinha, García og Gavi afløste Torres, Araujo og Torre. Udskiftningerne gav lidt mere fart i Barcas spil og i det 67. minut lagde Gavi en god pasning i dybden der bragte Dembélé helt fri. Han løftede køligt bolden over den fremstormende keeper og så stod det fortjent 1-2. Intercity var tvundet til at satse mere fremad banen og det gav resultat et kvarter før tid, da bolden blev sendt ind i feltet, hvor Barcas markeringer totalt svigtede, så Soldevilla let kunne heade bolden i nettet til 2-2. Skidt forsvarsspil af Barca og så var kampen helt åben.

Xavi sendte Ansu Fati på banen i stedet for Memphis, som man ikke havde set meget til. Hjemmeholdets glædede varede kort, for blot tre minutter efter udligningen kom Barca foran igen. Alba sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Raphinha ved fjerneste stolpe satte foden på til en 2-3 scoring. Minuttet efter kunne Fati have lukket kampen, men hans afslutning endte i sidenettet. Intercity havde ikke givet op og de forsøgte at få rykket spillet frem på banen. Det gav dem en stor chance i det 84. minut, hvor de kombinerede godt igennem Barca forsvar, men Peña hev en vigtig fodparade frem.

Minuttet efter burde Raphinha have lukket kampen, da han blev spillet komplet fri foran mål, men denne gang var det hjemmeholdets målmand der hev en flot redning frem. Lige efter mistede Alonso bolden på midten så Intercity kunne slå en kontra og det gjorde de effektivt. Soldevilla blev spillet fri og han sendte bolden mellem benene på Peña og så var der udlignet på ny. Barca satte alt ind i slutfasen for at undgå forlænget spilletid og i det 89. minut havde Dembélé et godt forsøg der strøg tæt forbi mål. Intercity var nærmest belejret i eget felt i dommens tillægstid, men det lykkedes ikke at få afsluttet mere og så måtte man ud i forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid blev indledt med et godt forsøg af Fati, som målmanden med stort besvær fik afværget i to omgange. Barca havde Intercity presset tilbage i eget felt meget af tiden og der var konstant fare på færde, men det var svært at finde plads til afslutninger. Der blev kombineret rundt i søgen efter huller og det lykkedes i det 103. minut, da Raphinha fandt Ansu Fati i feltet. Hans skud blev rettet af og gik i en blød bue i mål til 3-4.

Intercity var tvunget til at satse, men Barca kontrollerede spillet godt og gjorde det svært for hjemmeholdet at skabe noget. Der blev ikke taget for store risici fra gæsternes side i slutfasen, hvor det mest handlede om at køre sejren hjem. Der blev holdt godt på bolden Intercity var ikke i nærheden af en fjerde udligning. Barca fik dermed den ventede sejr, men det skete ikke uden besvær.