// Celta

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet (Udvist 43’), Alba, Busquets, De Jong, Coutinho (Pedri 70’=, Messi, Griezmann (Araujo 44’), Fati (Trincao 70’)

Bænk: Iñaki Peña, Aleñá, Pjanic, Dembélé, Pedri, Trincao, Braithwaite, Riqui Puig, Konrad, Araujo, Ramos Mingo og Arnau Tenas

Mål: 0-1 Fati (11’), 0-2 Olaza, selvmål (51’), 0-3 Sergi Roberto (90’)

Barca mødte Celta på Balaidos i Vigo i sæsonens anden opgave i La Liga. Her valgte Ronald Koeman at indlede opgøret med præcist samme elleve spillere som i søndagens 4-0 sejr over Villarreal. Banen i Vigo var sjaskvåd efter et massivt regnvejr.

Barca lagde godt ud med god fart i kombinationerne og fik et klart overtag fra start. Det blev søgt mod mål, men det varede syv minutter før første afslutning kom, da Griezmann sendte bolden langt over mål. Få minutter efter fik Barca sat et godt angreb op, hvor bolden kom til Coutinho, der hurtigt sendte den i feltet til Fati. Han tog et godt træk  og sendte flot bolden i nettet til en tidlig 0-1 føring til Barca. Celta forsøgte at svare igen et par minutter senere, men Neto kom godt ned og afværgede forsøget fra Veiga.

Barca fortsatte med et højt tempo, men den glatte bane betød en del boldtab. Gæsterne sad dog solidt på spillet og genpresset fungerede flot. Det var dog sparsomt hvad der blev skabt af chancer. Modsat blev Celta holdt fra at skabe det store. Herefter kom der en periode, hvor intensiteten gik lidt ud af Barcas spil og det betød at Celta kom mere på bolden, men stadig uden for alvor at virke farlige. I det 27. minut kunne Barca have øget føringen, da De Jong spillede ind foran mål til en fri Griezmann, men franskmanden kontrollerede bolden skidt og fik ikke afsluttet.

Efter en halv time var der dramatik, da Piqué som bagerste mand hev Denis Suárez omkuld. Dommeren hev det røde kort op af lommen, men han så hurtigt at flaget var oppe for offside og så slap Pique med skrækken. Barca fortsatte med at dominere, men uden at komme i nærheden af noget der kunne ligne en målchance. I det 42. minut var der dårligt nyt for Barca, for her fik Lenglet sit andet gule kort i kampen og måtte forlade banen. Det var en hård kendelse og Barca-spillerne brokkede sig højlydt. Koeman reagerede hurtigt ved at sende Araujo på banen i stedet for Griezmann. Det blev den ærgerlige afslutning på en ellers udmærket halvleg af Barca.

Celta forsøgte sig med et højt pres fra starten af anden halvleg, men det gav også Barca bedre plads. Det udnyttede Messi i det 51. minut, da han tog på en dribletur ind i feltet og lagde bolden ind foran mål. Her var Celtas Olaza uheldig med at sende den i eget net og så stod det 0-2. En vigtig scoring af Barca i undertal. Man kunne ikke se på spillet, at Barca havde en mand mindre på banen, for de dominerede klart.

Efter en time sendte Coutinho et skud af sted der tog stolpen og Messi var klar på riposten og sendte bolden i nettet. Scoringen blev dog annulleret af VAR for en snert offside. Bare to minutter efter forsøgte den veloplagte Coutinho sig igen, men en flot redning af målmanden forhindrede en scoring. Som tiden gik var det tydeligt at undertallet tærede på kræfterne, for Barca kunne ikke længere fastholde overtaget. Celta kom længere frem på banen og Barca blev oftere presset langt tilbage, men den catalanske defensiv fungerede fint. Efter 70 minutter ville Koeman have friske kræfter på banen, da Pedri og Trincao afløste Coutinho og Fati. Et par minutter senere var det meget tæt på en reducering, hvor først Nolio afsluttede og Neto parerede flot, hvorefter Baeza sendte bolden på oversiden af overliggeren. Her var marginalerne med Barca.

Celta fik presset Barca tilbage og catalanerne måtte bruge kræfterne på at forsvare sig. Celta forsøgte at finde huller, men der blev kæmpet godt i defensiven af de trætte Barca-spillere. Celtas satsning gav plads til omstillinger og et par gange var tæt på at blive farligt, men de afgørende pasninger mislykkedes. Celta fortsatte jagten på en reducering, men tiden gik og Barca holdt stand. Da man var nået ind i dommerens tillægstid fik Barca sat en god omstilling i gang, hvor Messi afsluttede. Han måtte se keeperen redde, men bolden røg ud til Sergi Roberto, der bankede den i nettet til 0-3.

Det blev afslutningen på en flot kamp af Barca, hvor de hentede en vigtig 0-3 sejr og det til trods for, at de spillede i undertal hele anden halvleg.