FC Barcelona – Real Sociedad 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 20.04.19

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Vidal (Sergi Roberto 89’), Arthur (Busquets 56’), Messi, Suárez, Dembélé (Coutinho 71’)

Bænk: Cillessen, Sergi Roberto, Umtiti, Busquets, Aleñá, Malcom og Coutinho

Mål: 1-0 Lenglet (45’), 1-1 Juanmi (62’), 2-1 Alba (64’)

Da Barcas spillere løb på banen til ligaopgøret mod Real Sociedad vidste de, at forfølgerne fra Atlético de Madrid forinden havde besejret Eibar. Derfor skulle der en sejr i hus over baskerne, hvis forspringet på ni point skulle holdes. Træner Ernesto Valverde valgte at spare Busquets, mens Dembélé blev foretrukket i angrebet på bekostning af Coutinho. Det gav plads til Vidal og betød samtidig, at Rakitic tog pladsen foran forsvaret.

Barca lagde fint ud med god fart i bolden, hvor det især var Dembélé der førte an, med gassen gik hurtigt ud af hjemmeholdets spil. De forsøgte at møde Real Sociedad højt på banen og det havde baskerne det svært med. Det betød at Barca kontrollerede spillet, men uden for alvor selv at virke farlige. Efter 10 minutter fik Barca et frispark udenfor feltet, men her sendte Messi bolden i muren. Real Sociedad forsøgte sig periodevist med et højt pres, men det gav ikke Barca de store problemer.

Barca fortsatte uden det store tempo og da pasningerne ofte var upræcise, var det ikke meget de skabte. Midt i halvlegen var gæsterne tæt på at lykkes med en omstilling, men her kom Ter Stegen godt ud af sit felt og fik afværget, inden det for alvor blev farligt. Som tiden gik begyndte spillet at køre lidt bedre for Barca og de var tæt på at skabe et par farlige situationer, men de sidste afgørende pasninger missede. Lidt før uret rundede den halve time, fik Barca et nyt frispark udenfor feltet. Det tog Messi sig af, men han måtte se bolden stryge tæt over mål.
 
Der skulle gå 35 minutter inden at Real Sociedad afsluttede for første gang, men så var det til gengæld også meget tæt på. Juanmi blev spillet fri i feltet og afsluttede, men Ter Stegen stod klar med en vigtig redning. Riposten røg ud til Wiliam José tæt foran mål, men han sendte den lige over. Her var heldet med Barca. Kort efter var det hjemmeholdet der fik en stor mulighed, da Suárez afsluttede, men her var det Real Sociedads keeper der viste høj klasse. I halvlegens sidste minut fik Barca hjørne som Dembélé tog sig af. Her blev bolden sendt ind i feltet, hvor Lenglet kom foran to modstandere og headede den i nettet til 1-0. Det var hans første scoring for Barca i ligaen og sidste aktion i en lidt sløv første halvleg.

Real Sociedad kom længere frem på banen fra anden halvlegs start og samtidig fortsatte Barca i et sløvt tempo. Det gav et par afslutninger til gæsterne i halvlegens første minutter, men uden at det var rigtig tæt på. Det var det til gengæld i det 51. minut, da et skud blev strejfede Semedo og var tæt på at snyde Ter Stegen, men tyskeren kom ud i fuld længde og forhindrede en udligning. Gæsternes satsning fik Valverde til at sende Busquets på banen i stedet for Arthur, som man ikke havde set meget til.

Lige efter var Barca tæt på for første gang efter pausen, da Dembélé modtog bolden fra Messi og hurtigt fyrede af, men han måtte se den stryge tæt forbi mål. Lige som det ud som om at Barca var ved at komme i gang, fik Real Sociedad udlignet. Bolden blev spillet i dybden til Juanmi, der glidende fik den drejet forbi Ter Stegen til 1-1. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barca-spillerne, men reaktionen kom hurtigt. Pludselig blev der trykket på speederen og blot to minutter efter udligningen blev det 2-1. Messi modtog bolden på kanten af feltet og spillede videre til Alba, der tog et træk og sendte den i nettet. Her kunne lettelsen mærkes på Camp Nou.

Kort efter kom Coutinho på banen i stedet for Dembélé, der var forsvundet ud af kampen. Real Sociedad var tvunget til at satse det gav Barca mere plads. Det skabte en kontra 10 minutter før tid, hvor Rakitic kom fri, men hans skud sad i sidenettet. Baskerne forsøgte at sætte sig på spillet i slutfasen, hvor Barca koncentrerede sig om at holde på bolden. Det lykkedes fint og der kom ikke flere muligheder i opgøret. Barca vandt derved med 2-1 efter en noget sløv indsats.

.:FORSIDE:.