fbpx
Annonce

Xavi Simons: 'I Barca trænede vi mere med bolden'

Simon Arun Vrábel - 01.11.22

// Xavi Simons

Xavi Simons spiller i dag for hollandske PSV Eindhoven, men da han er opvokset på La Masia følger klubben ham forsat og for nylig satte han perspektiv på, hvordan der trænes i Barca kontra andre klubber.

Selvom Xavi Simons kun er 19 år og i dag spiller for hollandske PSV, så følger den sportslige ledelse forsat det unge angrebstalent tæt. Årsagen er, at Simons er vokset op på La Masia og siden han forlod klubben, er han flere gange blevet rygtet tilbage til Barca. Af samme årsag skaber Simons seneste udtalelser om Barcas måde at træne på i forhold til andre klubber da også opmærksomhed i den catalanske presse.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Xavi Simons begyndte på Barcas ungdomshold i år 2010 men efter ni år i klubben, kunne Barca og Xavi Simons ikke blive enige om en kontraktforlængelse. Det fik hollænderen til at skifte til PSG, der kom med flere penge og løfter om en rolle på førsteholdet. Den franske hovedstadsklub valgte dog  at satse mere på erfarne spillere og det betød, at Xavi Simons fik flest minutter for klubbens U19-hold. Som konsekvens deraf flyttede den talentfulde hollænder i sommer videre til PSV Eindhoveden og her er hans udvikling eksploderet.

Xavi Simons har scoret 10 mål og lavet fire oplæg i 19 kampe og ifølge avisen Sport er én af nøglerne til den eksplosive udvikling, at den unge angriber træner hårdere end nogensinde før. Netop træningsmentaliteten har Simons da også sat ord på overfor presse og her puster han ild til de tilbagevendende rygter om, at træningen i Barca er meget anderledes end i andre storklubber.

'Jeg kan skrive under på, vi ikke brugte meget tid i træningslokalet. I Barca trænede vi mere med bolden end vi brugte tid på at løfte vægte. Da jeg kom til PSG opdagede jeg hvor meget tid de brugte i træningslokalet og det var en stor forskel, som jeg kunne se med det samme. Den franske liga er også meget mere fysisk betonet end den spanske’ afsluttede det unge talent hvis øjeblikkelige storform i øvrigt har bragt ham i betragtning til en VM-udtagelse for Holland.

Xavi Simons kom til La Masia som 10-årig og her vakte han hurtigt opsigt, både på grund af sit store talent, men også på grund af sine store hårpragt og ikke mindst, fordi hans far har opkaldt ham efter Xavi Hernández, der altså måske bliver hans træner en dag.

.:FORSIDE:.