fbpx
Annonce

Spænding om Xavis startopstilling i aftenens kamp

Simon Arun Vrábel - 01.11.22

// Viktoria Plzen

Opgøret imod Viktoria Plzen har reelt ingen betydning og derfor er der stor spænding om Xavis startopstilling, for aftenens kamp kan for flere spillere blive deres sidste i Champions League for Barca og for andre den første.

Forud for tirsdagens Champions League kamp er der stor spænding om, hvordan Xavi vælger at sætte startopstillingen for, det er et faktum at der intet står på spil for de to hold. Samtidig har Barca en række spillere som med stor sandsynlighed spiller deres sidste Champions League kamp. For nogles vedkommende kan det blive den sidste Champions League kamp for Barca imens det for andre vil blive den sidste kamp i karrieren og netop derfor er der ekstra spænding om holdopstillingen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


På mandagens pressemøde løftede Xavi allerede sløret for, at de spillere som har fået færrest minutter indtil nu i sæsonen, vil blive tilgodeset i holdopstillingen. Helt konkret fortalte Xavi at spillere som Peña og Pablo Torre forventes at få spilletid og derudover er Lewandowski og Busquets blevet hjemme i Barcelona, mens Koundé, Garcia, Christensen, Sergi Roberto, Araújo og Memphis forsat er skadet.

Det ser ud til at 0-3 nederlaget hjemme på Camp Nou til Bayern München med al sandsynlighed var den sidste Champions League kamp for holdets anfører Sergio Busquets. De fleste forventer at den rutinerede defensive midtbanespiller enten lægger støvlerne på hylden efter denne sæson eller at han tager en sæson eller to i den amerikanske MLS hvor der altså ikke bliver spillet UEFA Champions League fodbold.

Derudover bliver det spændende at se, om Xavi giver Jordi Alba og Gerard Piqué spilletid, for begge spillere indstiller måske også karrieren efter denne sæson, eller skifter klub. For Piqués vedkommende var hans seneste Champions League-kamp hjemmekampen imod Inter, hvor catalaneren lavede en stor personlig fejl og Jordi Alba har kun spillet én kamp fra start i denne sæson, nemlig 5-1 sejren i første runde hjemme imod Viktoria Plzen. Begge spillere vil med sikkerhed gerne ende deres Champions League-historik med en sejr og i en kamp for fokus på spilleglæde kan være i højsædet frem for nervøsitet og forventningens pres.

Derudover er fremtiden usikker for spillere som Frenkie de Jong, Marcos Alonso og Héctor Bellerín for ingen af disse virker til at indgå i Xavis langsigtede fremtidsplaner og derfor kunne det tænkes, at cheftræneren giver dem alle muligheden for at sige farvel til den fineste europæiske turnering. Skulle det ske, at Xavi kigger på hvilke spillere der ikke har fået mange minutter samt hvem der muligvis er væk til næste sæson kunne et bud på en startopstilling se således ud:

Peña, Jordi Alba, Gerard Piqué, Marcos Alonso, Bellerín, De Jong, Kessié, Torre, Raphinha, Ferran Torres og Ansu Fati.



.:FORSIDE:.