fbpx
Annonce

Roque vil blive sammenlignet brasilianske landsmænd

FCBARCELONA.DK - 01.01.24

// Vitor Roque

Forventningerne til nyankomne Vitor Roque er store, for han følger i fodsporene på flere berømte landsmænd, der hurtigt lykkedes med at finde vej til netmaskerne. Det øger presset på den brasilianske angriber.

Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldindo og Neymar er nok de største brasilianerne der har været i Barca og de er alle idoler for Vitor Roque. Det er derfor nogle store fodspor den 18-årige angriber skal forsøge at fylde ud.

Det kan virke overvælende for så en ung og relativ uerfaren spiller, at blive sammenlignet med ikoner som de fem nævnte angribere, så det bliver spændende at se, hvordan Vitor Roque kommer fra start i sin nye klub.

Artiklen fortsætter under annoncen


Både Ronaldo og Romario scorede i deres respektive debutkampe for Barca og det med manér, for Ronaldo scorede to mål og Romario et hattrick. Ronaldinho og Neymar scorede i deres anden kamp for Barca, mens Rivaldo skulle bruge tre kampe for at komme i gang.

Derfor er der pres på Vitor Roque, for hurtigt at få hul på bylden. Modsat er han nærmest sikker på at blive den yngste brasilianske målscorer, for Ronaldo er indtil nu den yngste med tæt på 20 år, da han scorede sit første Barcamål, mens Roque første fylder 19 år om to måneder. Han har derfor mere end et år til at tage den rekord.

Vitor Roque er således en del yngre end sine landsmænd, da de kom til klubben. Mens Ronaldo altså var tæt på 20 år ved sin ankomst fra PSV Eindhoven, var Neymar 21 år og havde større erfaring fra sin brasilianske klub Santos.

Sammenligner man Vitor Roque med hans berømte landsmænd i Barca, er han klart den mest uerfarne og derfor er tålmodigheden med ham også større. Ingen forventer at han løber på banen og scorer hattrick i sin debutkamp.

Det bliver spændende at se, hvornår Xavi vælger at sende Vitor Roque på banen for første gang. Det bliver måske allerede på torsdag, når Barca tager hul på 2024 med udekampen mod Las Palmas i La Liga.



.:FORSIDE:.