fbpx
Annonce

Piqué vender måske tilbage som præsidentkandidat

Simon Arun Vrábel - 08.11.22

// Gerard Piqué

I mange år har Gerard Piqué været en dygtig forretningsmand og professionel fodboldspiller og der findes mange eksempler på klubpræsidenter som tidligere har været fodboldspillere. Piqué bliver måske den næste.

Når døren som aktiv fodboldspiller i dag lukkes for Gerard Piqué, åbner der sig en række nye døre. Mange har før udtalt at de kunne se den høje catalaner som klubpræsident en dag og et kig i historiebøgerne viser, at det slet ikke er urealistisk at en tidligere fodboldspiller bliver klubpræsident.

Gerard Piqué har i en årrække drevet flere virksomheder ved siden af fodbolden i og de senere år er den 35-årige catalaner flere gange blevet beskyldt for at have sit fokus mere udenfor banen end på holdet. Forretningssansen kombineret med Piqués åbenmundethed og enorme hjerte for den catalanske storklub har gjort, at mange har kunnet se Gerard Piqué som klubbens præsident en dag i fremtiden. Den fremtid er nu rykket væsentligt nærmere med det forststående karrierestop.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


I klubbens historie findes en række navne på præsidenter som tidligere har været spillere og selvom navne som klubbens første præsident Walter Wild (1899-1901) eller Bartomeu Terradas (1901-02), Paul Haas og Juli Marial (1906-08) næppe ringer mange klokker, så gør navnet Joan Gamper det med sikkerhed. Gamper, der var initiativtager til stiftelsen af klubben, var således spiller og senere præsident af flere omgange i perioden fra 1899 til 1913.

Hvorimod det er mange år siden en aktiv fodboldspiller blev præsident i Barca, så er det meget alment set i andre klubber rundt omkring i verden. Således har Ronaldo Nazario været præsident hos Real Valladolid siden 2018 imens David Beckham besidder lignende position for amerikanske Inter Miami. I tyske Bayern München er det nærmest mere reglen end udtagelsen, at en tidligere spiller overtager præsidentposten og det er spillere som Franz Beckenbauer, Karl-Heinz Rummenigge og Oliver Kahn alle glimrende eksempler på.

Det forventes dog ikke at Piqué i den nærmeste fremtid går efter den post, som Joan Laporta for anden gang i klubbens historie i dag besidder. Piqué og Laporta har et fint forhold til hinanden så derfor er det ikke utænkeligt at sidstnævnte kunne finde på at indstille Piqué som sine arvtager, når hans regeringstid formenigt slutter om fire år. Indtil da har Piqué mulighed for at fokusere på sine forretninger og roligt og sikkert forberede sig til sin mulige valgkampagne.

Piqué har selv tidligere udtalt, at han godt kan se sig selv som præsident en dag og ved sin afsked i lørdags forsikrede han om, at han har til hensigt at vende tilbage til sin elskede klub. Om det så bliver som præsident, må tiden vise.

.:FORSIDE:.