fbpx
Annonce

Martin Davidsen: Magien fra Barcelona

FCBARCELONA.DK - 20.04.22

© martindavidsen.com
// Kongen, Dværgene og de andre Barça-stjerner

Fodboldjournalist Martin Davidsen er blandt forfatterne til den helt nye bog om FC Barcelona - 'Kongen, Dværgene og de andre Barça-stjerner'. Her har han bidraget med to artikler om henholdvis Ronaldinho samt midtbaneduoen Xavi og Iniesta.

I nedenstående artikel fortæller Martin Davidsen om sin fascination af FC Barcelona og om den magi, som Ronaldinho, Xavi og Iniesta skabte i klubben. 
----

Da jeg var seks-syv år gammel, fik jeg en Barcelona-trøje i fødselsdagsgave med 9-tallet og Laudrup-efternavnet på ryggen. Det var i begyndelsen af halvfemserne, og Danmarks bedste fodboldspiller var en del af verdens bedste fodboldhold sammen med Stoichkov, Koeman og de andre verdensstjerner. Allerede som barn var det fascinerende at opleve fodbolden fra Camp Nou, der var så målsøgende, kreativ og offensiv, og magien omkring klubben blev kun forstærket, da jeg for 10-15 år siden som teenager kunne følge en ny æra i Barcelona tage sin begyndelse.

Med spillere som Ronaldinho, Lionel Messi og Samuel Eto’o som nogle af profilerne, indledte FC Barcelona en dominans i midten af nullerne, som sjældent er set, og da Pep Guardiola efterfølgende blev træner i klubben, var Barcelona den mest interessante klub i verden på grund af den særegne og underholdende spillestil og på grund af de nærmest magiske spillere, der optrådte for klubben.

FC Barcelona har gennem årtier haft en særlig kraft og aura omkring sig, og derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg gerne ville bidrage til en bog i familiehøjde om nogle af klubbens største personligheder gennem tiderne.

Jeg har skrevet to kapitler til bogen; et om den evigt smilende Ronaldinho og et om midtbane-kreatørerne Xavi og Iniesta. De står hver især som symboler på det, som FC Barcelona har været, når klubben har været bedst: Kreativt tænkende og offensive fodboldspillere, der både vil vinde og gøre det med stil. Ronaldinhos legende tilgang til fodbold er noget af det mest inspirerende, jeg har været vidne til som fodboldelsker, mens Xavi og Iniestas klasse og fælles fodboldforståelse var utrolig. Deres fortællinger som fodboldspillere og mennesker rummer både store triumfer og svære perioder med modgang, og det har derfor været spændende at dykke ned i deres historier, og jeg er glad for, at jeg har fået mulighed for at fortælle dem.

Rigtig god fornøjelse med læsningen: https://www.ourfootballheritage.com/fc-barcelona

bogofh

.:FORSIDE:.