fbpx
Annonce

Lewandowski vs. Benzema er den nye duel i La Liga

Simon Arun Vrábel - 22.07.22

// Robert Lewandowski

Efter flere års rivalisering imellem Messi og Ronaldo ser det ud til, at denne sæson kommer til at blive en kamp imellem Lewandowski og Benzema. Det store spørgsmål bliver hvem af de to der trækker sig sejrsrigt ud af den duel.

Sidste års El Clásico var det første i 16 år uden tilstedeværelsen af Messi eller Ronaldo og selvom flere medier havde lagt op til en duel imellem Vinicius Jr. Og Ansu Fati må man konkludere, at de endnu ikke har status af at være superstjerner. Derfor er Barcas forstærkning i form af Lewandowski godt nyt - ikke kun for catalanerne, men for hele fodboldverdenen. De to rutinerede angribere vil med sikkerhed underholde de catalanske og spanske tilskuere i de kommende år og spørgsmålet bliver, hvem der kommer til at trække sig som vinderen.
For at give det mest korrekte svar på dette sammenligner vi de to angribers statistikker.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Kigger man udelukkende på antallet af mål, så er Lewandowski bedst, da han har scoret hele 120 mål flere end Benzema fordelt på både klub- og landshold. Polakken står noteret for 509 mål op imod Benzemas 389. Også på klubniveau fører Lewandowski, for han har scoret imponerende 344 mål i 375 kampe for Bayern München imens franskmanden har scoret 389 mål i hele 752 kampe i løbet af sine 13 år på Bernabéu. Det giver polakken en målgennemsnit per kamp på 0,9 imod Benzemas 0,5. Benzema har dog i flere år stået i skyggen af Cristiano Ronaldo og efter at portugiserens forlod Spanien har franskmanden virkelig blomstret op. Af dén årsag prøver vi at sammenligne de to angribers seneste fire sæsoner på klubplan.

Lewandowski er uden tvivl mere en afslutter hvor Benzema også gør sig godt i oplæggerens rolle. Sammenligner vi derfor både antal mål og assists hen over de sidste fire sæsoner, så står Lewandowski noteret for et gennemsnit per sæson på 48,25 mål og 9,75 assists. Benzema har kun scoret 32,75 mål i samme periode, men til gengæld ligger han et godt stykke foran på assists med 11,5 per sæson.

Lewandowskis agent, Cezary Kucharski, har endda også udtalt til det spanske medie SER, at polakken blandt andet valgte Barca fordi han vil bevise, at han er en bedre angriber end Benzema, så der er ingen tvivl om, at de to kommer til at kæmpe om topscorerprisen i den kommende sæson.

.:FORSIDE:.