Lewandowski leverede et skidt aftryk mod Betis

Anders Lang Jensen - 23.01.24

// Robert Lewandowski

Kollektivt leverede Barca en rigtig vigtig sejr på udebane mod Real Betis søndag aften, men selvom holdet scorede fire mål, var Robert Lewandowski ved siden af sig selv. Angriberen leverede skidt og blev pillet ud efter en time.

Robert Lewandowski har ikke leveret på sit vanlige niveau i angrebet i denne sæson. Angriberen er blevet mindre afgørende for Barca, og det kom tydeligt til udtryk i søndagens opgør mod Betis. Da kampen stod 2-2 efter 63 minutter, skiftede Xavi Lewandowski ud til fordel for Vitor Roque.

Artiklen fortsætter under annoncen

I de foregående 63 minutter havde Robert Lewandowski mildt sagt heller ikke gjort det store væsen af sig. Angriberen havde ikke én eneste afslutning i kampen, mens Lewandowski også kun havde 15 boldberøringer på den times tid, han havde på grønsværen.

Af de 12 afleveringer, han lavede i kampen, var kun 5 af dem succesfulde. Derfor vurderede Xavi, at angriberen skulle forlade banen forud for den afgørende sidste halve time, hvor holdet jagtede et forløsende sejrsmål. Det kom to gange for Barca, der uden Lewandowski scorede to mål i 4-2-sejrens slutfase.

Robert Lewandowski har i de sidste 12 ligakampe kun lavet tre mål, og det er en bekymrende tendens for Barca-mandskabet. Det er afgørende for klubbens titelchancer i denne sæson, at Lewandowski vender tilbage til sin vanlige målform i jagten på trofæer i det vigtige forår, der venter.

Der var ellers forhåbninger om, at Lewandowski var ved at komme i gang, efter at han scorede i begge kampe i supercuppen og mod Barbastro i Copa del Rey.