fbpx
Annonce

I Barcelona opfattes Braithwaite som værende grådig

FCBARCELONA.DK - 18.08.22

// Martin Braithwaite

Danske medier har på stribe forsvaret Martin Braithwaite i hans konflikt med Barca og i går bakkede den danske spilleforening kritikken op. I Barcelona opleves situationen helt anderledes, for her mener man at danskeren blot er grådig.

Det er en klassisk situation som Braithwaite er havnet i. En ny træner med nye idéer er kommet til og hvad gør man så, når der resterer nogle år af en uønsket spillers kontrakt? Sådan en situation har masser af fodboldspillere befundet sig i før, så reelt er det ikke den store nyhed.

Det indlysende er at forhandle sig frem til en løsning. En kontrakt er indgået for at blive overholdt og respekteret af begge parter, men hvis forudsætningerne ændrer sig, må man til forhandlingsbordet igen. Ingen kan være tjent med at gennemtvinge en aftale, hvis ønsket ikke længere er gensidigt.

Artiklen fortsætter under annoncen


Alligevel er store dele af den danske presse oppe i det røde felt over Barcas påståede behandling af Braithwaite. Hovedsagligt baserer medierne sin kritik på rygter i den Madrid-venlige presse, der ikke altid er lige nuanceret i sin håndtering af FC Barcelona fra det genstridige Catalonien mod nordøst.

Barca har reelt kommenteret Braithwaite meget lidt siden sæsonen startede op. Træner Xavi Hernández har offentligt bekræftet at fem spillere ikke længere indgik i planerne og han har bekræftet, at Braithwaite er en af dem. Den melding kan man ikke klandre Xavi for, for det er hans opgave at skabe det stærkest mulige hold.

Man kan heller ikke klandre Xavi for ikke at udtage Braithwaite til kampene, når han ikke betragter ham som værende god nok. Der er syv andre angribere i truppen, Torres, Fati, Aubameyang, Memphis, Lewandowski, Raphinha og Dembélé og i det felt har Braithwaite ikke en ærlig chance.

Præsident Laporta har ved en enkelt lejlighed kortfattet udtalt, at klubben anbefaler Braithwaite at søge løsninger, så han kan få spilletid et andet sted.

Spørgsmålet er så hvad der afholder de to parter at finde en løsning. Spørger man de catalanske fans er det store flertal ikke i tvivl - de mener Braithwaite forsøger at udnytte Barcas svære økonomiske situation til at presse flest mulig penge ud af klubben, altså ren grådighed. Derfor bliver danskeren mødt af vrede tilråb fra lokale fans.

Tre af de andre uønskede spillere, Neto, Mingueza og Puig, har alle fundet mindelige løsninger og er kommet til nye klubber uden den store polemik. Derfor undrer det, at det ikke kan lykkes med Braithwaite, der ikke kan være interesseret i en sæson uden at spille, specielt ikke når VM venter til november.

Lige nu synes situationen fastlåst. Der er forlydender i den catalanske presse om, at Braithwaites lejr slet ikke vil deltage i en dialog og derfor er det svært at se en løsning lige om hjørnet.

 

.:FORSIDE:.