fbpx
Annonce

En sejr på lørdag sikrer Champions League-deltagelse

Simon Arun Vrábel - 03.05.22

// La Liga

Hvis Barca vinder lørdagens kamp ude imod Real Betis er de sikret deltagelse i næste års Champions League, hvilket var det ultimative mål for catalanerne efter en sæson som har budt på både op- og nedture.

Sæsonen 2021/22 har været noget af en rutchebanetur for de danske Barca-fans, men hvis catalanerne vinder lørdagens kamp mod Real Betis lettes et enormt pres fra alles skuldre og fokus kan i højere grad rettes imod næste sæson. Med en sikret deltagelse i næste sæsons Champions League er det sekundære mål for sæsonen dog at slutte som nummer to i La Liga, da dette vil medføre deltagelse i næste års Supercup.

Man er tæt på afslutningen på en sæson, som på flere måder går ind i historiebøgerne og desværre for meget lidt positivt. Det vil derfor være en kæmpe lettelse for fans, spillere og ledelsen, hvis Barca kan sikre det udtalte mål for sæsonen - nemlig adgang til Champion League. Kravet er dog, at catalanerne henter alle tre point og her er Real Betis ikke nogen nem opgave, for de grønstribede fra Andalusien har spillet en flot sæson og ligger i øjeblikket på 5. pladsen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Betis tabte et skridt i går, da de måtte nøjes med 0-0 mod Getafe. Vinder Barca derfor kampen på lørdag, vil de komme op på 69 point og med Real Betis på 5. pladsen med 58 point vil 11 point adskille de to klubber med ni point tilbage at spille om. Det betyder, at andaluserne ikke kan nå at indhente Barca, hvorfor de tre point på lørdag vil bringe catalanerne i mål.

Skulle Barca spille uafgjort på lørdag vil de kun behøve yderligere ét point i de resterende tre kampe som er imod Celta de Vigo (hjemme), Getafe (ude) og Villarreal (hjemme), men alle tre modstandere har sluttet sæsonen af med stærke præstationer. Af den årsag vil de sidste tre kampe blive næsten ulidelige at være vidne til, hvis Xavis mandskab ikke formår at hente point på Benito Villamarin.

Skuffer Barca med et nederlag i lørdagens kamp, venter der en nervepirrende afslutning på sæsonen for alle de hold der kæmper om top 4 placeringerne.

De seneste fem opgør imellem mellem Barca og Betis har været målrige og blandt andet budt på to 5-2 sejre til Barca, så der venter en interessant kamp på lørdag. Kampen sparkes i gang kl. 21.00 og kan ses på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.