fbpx
Annonce

Barca profiterer stort hvis Spanien når VM-finalen

Simon Arun Vrábel - 15.11.22

// VM Qatar

Selvom det rent sportslige ikke nødvendigvis vil være godt for Barca, hvis mange af spillerne når langt i det kommende VM, så kan det økonomisk set blive en rigtig god forretning. Samlet set kan klubben tjene op til 3,3 millioner euro.

FIFA offentliggjorde i begyndelsen af ​​oktober oversigten over hvor meget klubberne vil modtage for at låne deres spillere ud til VM i Qatar og det samlede beløb anslås til at bliver omkring 200 millioner euro. Programmet går under navnet "Club Aid Program" og er kun gældende for de klubber, som skriftligt har anmodet FIFA om kompensationen. Med hele 16 Barca-spillere til stede i Doha har Barca for længst indgivet deres anmodning og det kan vise sig at blive en god forretning.

Ifølge avisen Sport tillader hver spiller nemlig deres respektive klubber at indsamle 10.220 euro per dag for deltagelse ved VM. Denne periode inkluderer også forberedelsesfasen, så de syv Barca-spillere, der startede forberedelserne under landstræner ​​Luis Enrique forleden, genererer allerede penge til blaugrana-klubkassen. For hver fase et hold når genererer spillerne større beløb og FIFA anslår, at gennemsnittet for hver klub er 180.000 euro pr. spiller i gruppespillet, 220.000 i knockout-fasen, 280.000 i kvartfinalerne, 320.000 i semifinalerne og 370.000 euro for finalen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Fra Camp Nou ville det økonomisk set være interessant at se Spanien kæmpe om titlen og derudover at gøre det mod Holland eller Frankrig, da disse hold er dem med næstflest Barca-spillere. I så fald kunne catalanerne, når man tager ni Barca-spilleres deltagelse i betragtning, modtage et beløb omkring 3,3 millioner euro. Det er nemlig interessant, at FIFAs egne kriterier foreskriver, at alle spillere uanset spilletid eller skader vil genere det samme beløb til deres klubber så længe, at deres landshold er repræsenteret ved slutrunden.

Rent faktisk foreskriver FIFAs regler, at kompensationen vil blive udvidet "til alle de klubber, som spilleren har spillet i de to år forud for VM" og det vil sige, at Leo Messi, på trods af, at han i dag er PSG-spiller, alligevel kan indbringe ekstra indtægter for Barca og det især hvis han når finalen. Denne kendsgerning omfatter alle de spillere, der sidste sæson spillede på Camp Nou, og som sidste sommer skiftede til andre klubber.

Barca har følgende spillere repræsenteret til VM; Garciá, Alba, Pedri, Gavi, Busquets, Fati, Torres, Koundé, Dembélé, De Jong, Memphis, Andreas Christensen, Raphinha, Ter Stegen, Araujo og Lewandowski er alle med for henholdsvis Spanien, Frankrig, Holland, Danmark, Brasilien, Tyskland, Uruguay og Polen.

.:FORSIDE:.