fbpx
Annonce

Atléticos Europa-exit sætter Barcas problemer i relief

Simon Arun Vrábel - 05.11.22

// Champions League

Med et nederlag tirsdag aften slutter Atlético Madrid sidst i deres Champions League-gruppe og er dermed helt færdig i Europa for i år. Deres performance sætter i stor grad Xavis nuværende projekt lidt i perspektiv.

Der har lige siden Xavis ankomst i Barca været et enormt fokus og pres på holdet og selvom Xavi selv var med til at hæve forventningerne, så er det ikke gået som håbet. Tirsdag aften sluttede det europæiske kapitel helt for Atlético Madrid og med dét in mente, så er tingene måske alligevel ikke helt så forfærdelige i Barcelona.

Barca købte stort ind i sommerens transfervindue alt imens Joan Laporta gjorde sit for at skabe en bedre økonomi i klubben ved at sælge ud af flere aktiver. Forventningerne op til denne sæson var da også store og derfor var det en skuffelse af dimensioner, da holdet røg ud af Champions League og måtte nøjes med den næstbedste europæiske turnering, Europa League. Det fik for alvor krisestemningen til at ulme i Barcelona.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Imens Xavi har gang i et enormt generationsskifte på holdet samtidig med, at økonomien sætter sine begrænsninger, så har de seneste år været anderledes rolige i hos Atlético Madrid og derfor kom det som et enormt chok i hele Spanien, da det tirsdag aften blev en realitet at holdet sluttede på sidstepladsen i sin gruppe. Det betød at man måtte vinke farvel til både Champions League og Europa League fodbold i denne sæson.

Atlético Madrids situation sætter tingene i relief for, hvordan Xavi klarer sig under de ekstremt svære vilkår. I sidste sæson kæmpede Xavis mandskab med om La Liga-trofæet indtil allersidst og man leverede en fornem indsats i Supercuppen, som man desværre ikke vandt.

I denne sæson sluttede man på 3. pladsen i Champions League gruppen og både fans og spillere vidste godt, at holdet endnu ikke havde niveauet til at spille op med Bayern München. Samtidig var det marginalerne som afgjorde kampene imod Inter og til sammenligning, så sluttede hold som Bayern Leverkusen, Club Brugge og FC Porto over Atlético Madrid i deres Champions League-gruppe. Derudover ligger Barca hele otte point foran tredjepladsen i La Liga som netop er Atlético Madrid.

Forventningerne til Barca altid vil være høje og kampene helst skal vindes stort og med flot fodbold. Alligevel sætter Atlético Madrid nuværende situation tingene i perspektiv, for alle store klubber kan have dårlige perioder og selvom Barca i øjeblikket ikke oplever nogen storhedstid, så vil mange nok mene, at holdet alligevel har leveret godkendte resultater når man tænker på de mange sportslige og økonomiske udfordringer som klubben har oplevet de seneste år.

.:FORSIDE:.