// Cadiz

FC Barcelona: Ter Stegen, Fort (Pedri 62’), Christensen (Koundé 62’), Cubarsí, Alonso, Romeu, Sergi Roberto, Fermín (Raphinha 80’), Torres, Félix (Casadó (85’), Roque (Yamal 62’)

Bænk: Iñaki Peña, Astralaga, Araújo, Koundé, Pedri, De Jong, Gündogan, Raphinha, Yamal, Casadó, Marc Guiu og Mikayil Faye

Mål: 0-1 Félix (36’)

Xavi ændrede en del på holdet til kampen mod Cádiz, der lå mellem kampene mod PSG. Det betød en meget uvant startopstilling, hvor Andreas Christensen rykkede tilbage i det centrale forsvar.

FCBSHOP art

Barca tog initiativet fra start og første afslutning fra catalanerne kom allerede i det 3. minut, hvor Roque sendte bolden et stykke over mål. Cádiz gik frem i et højt pres og det voldte problemer for det catalanske opspil, der var præget af mange boldtab. Man kunne tydeligt se, at det var en uprøvet formation der skulle løse opgaven for catalanerne. Ingen af holdene lykkedes med at sætte sig på spillet og målchancer kom der ingen af de første 20 minutter.

I det 22. minut viste hjemmeholdet tænder for første gang, da Romeu mistede en bold, så andalusierne fik sendt et godt skud afsted, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Problemerne fortsatte for Barca, der slet ikke kunne få gang i offensiven, hvor man nærmest intet så til Torres, Roque eller Félix. Defensiven fungerede bedre og Cádiz havde svært ved at skabe farlige muligheder foran det catalanske mål.

I det 33. minut blev Barca noteret for et skud på mål, da et indlæg fra Fort var tæt på at flyve i mål, men keeperen fik verfet bolden til hjørne. Et par minutter efter fik Barca endnu et hjørnespark og her viste Joao Félix akrobatiske evner, da han saksesparkede bolden i nettet til en flot 0-1 scoring. I det 43. minut lignede det endnu en scoring til Barca, da Sergi Roberto med hovedet spillede Fermín totalt fri foran mål, men inde på stregen fik en Cádiz-spiller afværget på selve målstregen. Mere skete der ikke i en halvkedelig første halvleg.

Ingen af holdene fik sat sig på spillet i anden halvlegs start, men i det 53. minut lykkedes det for Cádiz at få sendt bolden i nettet, hvor scoringen af Juanmi dog blev korrekt annulleret for en klar offside. Hjemmeholdet fik en god periode, hvor Barca blev presset tilbage og havde svært ved at få bolden ekspederet væk. Det skabte et par farlige situationer foran Barcas mål, men uden at der blev afsluttet. Det gjorde der til gengæld efter en times spil, da Félix sendte et skud meget tæt forbi mål efter et godt oplæg af Torres.

Lige efter foretog Barca en tredobbelt udskiftning, da Pedri, Koundé og Yamal afløste Fort, Roque og Christensen. Udskiftningerne skabte lidt mere ro over Barcas spil og de fik stoppet Cádiz’ pres. Catalanerne begyndte at være mere målsøgende i spillet mod et Cádiz-mandskab, der var tvunget til at satse, hvilket gav mere plads til Barca. I det 78. minut kunne der være blevet udlignet, da Samassekou sendte et brag af et skud afsted, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og leverede en vigtig redning. Lige efter blev Fermín erstattet af Raphinha.

Cádiz fortsatte jagten på en scoring og Barca koncentrerede sig om at holde andalusierne fra at skabe noget. Fem minutter før tid foretog Barca sin sidste udskiftning, da Casadó kom på banen i stedet for Félix. Barca lykkedes fint med at holde på bolden i perioder i kampens slutfase, så hjemmeholdet ikke fik mulighed for at skabe noget. Dermed endte det med en 0-1 sejr til Barcelona, der nu kan se frem mod tirsdagens returkamp mod PSG.