TRÆNING

FCBARCELONA.DK - 06.08.09

CiudadDeportiva3

Efter i mange år at have trænet på banen ved fodboldskolen La Masia, lige bag ved Camp Nou, flyttede klubben i januar 2009 træningen til deres nye anlæg i udkanten af byen. Anlægget hedder Ciutat Esportiva Joan Gamper og er således opkaldt efter klubbens stifter. Helt præcist ligger anlægget i forstaden Sant Joan Despí.

Førsteholdet træner på bane nr. 1 (se billedet), som har samme græstype som på Camp Nou, så spillerne får optimale forhold. Samtidig er der lavet et træningslokale der lever op til alle krav, ligesom omklædningsrum og mødelokaler er i topkvalitet. Klubben ønsker at give spilerne og alle omkring holdet de bedst mulige forhold. Der er også etableret et særskilt presselokale til de traditionelle pressemøder, hvor træneren og spillerne udtaler sig inden kampene.

I modsætning til træningen ved La Masia, sker langt de fleste træningssamlinger for lukkede døre og det er derfor ikke muligt at se spillere træne. Et par gange om året åbnes der dog op for publikum og presse, men hvornår det sker vides ikke på forhånd. Når der inviteres til træning, sker det på B-holdets bane Mini Estadi ved siden af Camp Nou.

Der er dog mulighed for at besøge selve træningsanlægget. Ud over 1. holdets træningsbane, er der flere andre baner som diverse ungdomshold benytter til deres kampe og anlægget er således ofte åbent i weekenderne når der spilles på de øvrige baner.

Man kan nemt komme ud til træningsanlægget fra byens centrum med den såkaldte Tramvia, linie T3, der en en slags sporvogn, der har endestation på Via Diagonal. Sidste stop på denne tur ligger fem minutters gang fra Ciutat Esportiva Joan Gamper.

.:FORSIDE:.