fbpx
Annonce

Xavi: 'Jeg fortsætter fordi jeg tror på projektet'

FCBARCELONA.DK - 25.04.24

// Xavi

Bartca-træner Xavi Hernández og præsident Joan Laporta holdt denne torsdag pressemøde efter onsdagens beslutning om, at catalaneren fortsætter i spidsen for førsteholdet til næste sæson. På pressemødet forklare Xavi hvorfor han har ombestemt sig.

Læs Xavis udtalelser her:

Beslutningen:
'Det har ikke været en nem beslutning at træffe. På et tidspunkt troede jeg, at det bedste for klubben var at stoppe, men omstændighederne har ændret sig, og nu mener jeg, at det bedste for Barca er at blive. Det havde været en forkert beslutning at stoppe. Projektet er ikke færdigt og jeg tror stadig, at vi kan opnå store ting. Jeg har set nogle ting hos spillerne og hos staben de seneste måneder, som har begejstret mig'.

'Jeg har energien og lysten til at fortsætte. Det er en blanding af ting, der har fået mig til at træffe denne beslutning, men især tilliden fra præsidenten og Deco har været afgørende. Hvis jeg troede, at jeg ikke var den rette person, ville jeg ikke have noget problem med at stoppe, men jeg er overbevist om, at det er den rigtige beslutning'.

Spillerne:
'Spillerne kender allerede til min beslutning. I dag har været en af ​​de bedste træninger i sæsonen, med en meget høj intensitet. Jeg har sammen med præsidenten fortalt dem, at jeg fortsætter og på hvilket grundlag vi har taget denne beslutning. Jeg føler en kæmpe opbakning fra dem alle'.

Artiklen fortsætter under annoncen


Penge:
'Det har på intet tidspunkt handlet om penge og der er blevet skrevet mange falske ting i medierne - blandt andet, at jeg ikke ville give afkald på min løn i det sidste år af kontrakten. Det passer ikke. Jeg ville ikke få krone, hvis jeg stoppede denne sommer. Min løn i den sidste sæson ville gå til den nye træner'.

Spillerkøb:
'Jeg har ikke stillet et eneste krav for at fortsætte som træner. Vi er en familie og vi kæmper for det samme. Jeg tænker udelukkende på det bedste for klubben og til sommer vil vi sammen forstærke os så godt som muligt indenfor de rammer, som vi befinder os i'.

Ombestemt sig:
'Jeg tog beslutningen i januar fordi jeg troede, at det ville forbedre mange aspekter i forhold til mig og holdet. Både på det psykologiske og det fysiske plan. Det var på intet tidspunkt manglende opbakning eller presset udefra, som fik mig til at tage beslutningen dengang. Nu har jeg set forandringen og jeg mener, at det var den rigtige ting at melde ud på daværende tidspunkt. Det var hvad holdet havde brug for. Det handlede på intet tidspunkt om mig selv'.

Ændringer i staben:
'Der bliver ikke ændret på trænerstaben eller den fysiske stab. Jeg ved ikke hvor denne historie er kommet fra. Jeg er så heldig at have et fanatstisk team omkring mig på holdet, som er profesionelle og som elsker Barca'.

Et bedre hold:
'På mødet i går fortalte jeg Laporta og resten af ledelsen, at jeg har følelsen af, at holdet er blevet markant bedre. For to år siden gæstede vi Bayern München, og man kunne tydeligt se, at vi ikke kunne følge med og at vi var langt fra at konkurrere på højeste niveau. Nu synes jeg, at vi er i stand til at konkurrere med de store i Europa og det tror jeg er tydeligt for enhver. Vi havde også fortjent at gå videre mod PSG, men detaljer gjorde, at det ikke lykkedes'.

Fremtiden:
'Nu skal vi sammen se fremad og jeg har en stor tillid til alle omkring mig. Jeg er stolt og meget taknemmelig for at fortsætte som Barca-træner og jeg glæder mig til at bruge mere tid med mine fantastiske kollegaer. Der er nogle ting, som skal justeres og ændres, men vi har lært meget på det seneste og det kommer til at gøre os godt' sagde Xavi til slut.

.:FORSIDE:.