Xavis udvisning: Dommerrapport skaber stor undren

Markus Johannessen - 19.03.24

For anden gang i denne sæson blev Xavi udvist efter han modtog både et gult og et rødt kort i første halvleg af Barcas 0-3 sejr over Atlético Madrid. Den efterfølgende dommerrapport har dog skabt undren i medierne.

I sine 93 kampe som cheftræner, har Xavi opnået samme antal udvisninger i La Liga, som han gjorde som spiller i sine 505 ligakampe. Hans første udvisning, som træner, var mod Getafe på udebane, hvor begrundelsen i rapporten var 'Forlod teknisk område med armene hævet i tydelig protest, efter at være blevet advaret tidligere af fjerde dommer'.

Artiklen fortsætter under annoncen

I søndagens sejr over Atlético Madrid, modtog Xavi sit første gule kort 41 minutter inde i kampen og allerede i det efterfølgende minut blev han vist det røde kort og måtte forlade banen. Det udsagn, der blev noteret i dommerrapporten, bliver der dog stillet spørgsmålstegn ved fra flere medier, heriblandt Sport og Mundo Deportivo.

'Kom med tekniske bemærkninger til en af mine beslutninger, råbte højlydt af dommer-teamet og udførte flere hensynsløse gestus efter at være blevet advaret tidligere af fjerde dommer' var ifølge rapporten årsagen til Xavis udvisning, beskrevet af kampens dommer, José Sanchéz.

Movistar+ kameraerne har dog fanget sekvensen, hvor Xavi modtager sit røde kort, samt momentet op til, hvor han er uforstående overfor et frispark begået af Gündogan, selvom den tyske midtbanespiller kommer først på bolden.

På tv-billederne, modtsat hvad der står i rapporten, kan man dog ikke se nogen hensynsløse gestus eller fagter fra Xavi og derudover er der ingen tegn på, at cheftræneren har råbt højlydt af José Sanchéz eller hans kollegaer. Man kan dog se en fortvivlet Xavi, der gentagende spørger 'Hvad har jeg sagt?' til fjerde dommeren, da han er forbavset over José Sanchéz' dramatiske reaktion.

Efter kampen forklarede Xavi sig på følgende måde under pressekonferencen: 'Jeg spurgte dommeren om hvorfor det var et frispark, når det der lige var blevet begået mod os ikke var. Det var derfor, han udviste mig. Der er ingen anden forklaring. Jeg kommenterede på, hvad jeg så og jeg blev udvist af den grund. Hvis det er den retning La Liga er på vej hen... det er ikke positivt for nogen. Vi har endda forleden haft et møde med La Ligas dommerkomité, og de sagde, at de ville forstå trænerne bedre. Ansvaret ligger hos dommeren, og når han ikke selv har kontrol over tingene, så løber det jo af sporet' argumenterede cheftræneren.

Xavi vil altså ikke være at finde foran bænken mod Las Palmas 30. marts og hvis hans karantæne ender med at strække sig over to opgør må han også udeblive mod Cádiz.