fbpx
Annonce

Xavi: 'Barca er verdens sværeste klub at være i'

FCBARCELONA.DK - 03.12.21

// Xavi // Real Betis

instabar


Xavi har holdt pressemøde forud for hjemmekampen i morgen eftermiddag mod Real Betis. Her slog han fast, at der ikke er råd til at smide flere point i ligaen, hvis holdet skal kunne blande sig i toppen af tabellen.

'Vores mål er selvfølgelig at vinde, men der er også andre ting vi vil opnå. Vi har haft en uge til at rette på nogle ting. Jeg er optimistisk efter hvad jeg ser ved træningen. Det er tre vitale point og vi må ikke miste flere point, hvis vi vil have kontakt med toppen' indledte Xavi.

'Betis er en svær og direkte modstander. De kommer for at spille med fra første minut' fortsatte han.

Artiklen fortsætter under annoncen


Her er hvad Xavi ellers sagde:

Venter der en afgørende uge?
'Det er en vigtig uge, som den næste også bliver og det samme i januar og februar. Vi træner alt hvad vi kan og ønsker at kunne spille med mod hvem som helst. I Barca er der ingen pauser og vi må ikke forære noget væk'.

Dembélés tilstand:
'Han har det godt og er 100% klar. I morgen beslutter vi om han starter inde. Hans humør er godt og han træner godt med'

Bliver Dembélé bænket, hvis han ikke forlænger?
'Det er ikke vores mål. Vi skal tænke positivt og håbe han forlænger. Når han har kontrakt, skal han spille. Det er hvad jeg mener'.

Indtrykket af de første uger som Barca-træner:
'Barca er den sværeste klub at være i. Barcas fans og vi catalanere er meget krævende. Det er ikke nok at vinde. Vi skal også spille godt. Vi tillægger sejren over Villarreal stor betydning, men vi er også klar over, at der var faser i kampen hvor vi ikke var gode'.

Messis 7. Ballon d'Or:
Alleførst vil jeg ønske Alexia tillykke og det samme med Pedri. At Messi vandt, er retfærdigt. Der er også andre der fortjener det, men hver gang Messi har vundet, har det været fortjent'.

Kommer der forstærkninger til januar?
'Vi må se. Klubben arbejder på at forstærke os i vinterens transfervindue, men klubbens situation er ikke god, så vi må se hvodan det ender'.

Sergiño Dests situation:
'Dest er 100% klar og er disponibel, så han kan spille i morgen'.

Hvad er målsætningen denne sæson?
'I Barce er det altid målet at vinde. Vi har et hold der skal kunne spille med om det hele. Om det lykkes, ser vi når sæsonen er slut, men målet er at vinde'.

Vil Xavi en dag træne et kvindehold?
'Det er vildt som kvindefodbolden har udviklet sig de senere år. Det er blevet meget bedre og jeg har nydt at se mange kvindekampe. De har både min respekt og beundring. Jeg har aldrig overvejet at træne et kvindehold, men jeg afviser ikke at det kan ske'.

Sergi Robertos situation med en skade og uden forlængelse:
'Sergi er et forbillede. Han har spillet næsten et år, uden at være helt klar. Han har været meget kritiseret, selv på Camp Nou, selvom han er en af vores egne. Jeg synes ikke man er fair overfor han. Han har arbejdet videre i stilhed og vi håber snart han er klar igen, for holdet har brug for ham

Ansu Fati:
'Han yder en upåklagelig indsats og besidder et enormt talent. Han kan blive verdens bedste spiller, som jeg sagde ved min præsentation. Han er afgørende for vores projekt'.

.:FORSIDE:.