Referat: Real Madrid – FC Barcelona 3 - 2

FCBARCELONA.DK - 21.04.24

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, Christensen (Fermín 46’), De Jong (Pedri 45’), Gündogan, Raphinha (Torres 64’), Yamal, Lewandowski (Félix 64’)

Bænk: Iñaki Peña, Martínez, Alonso, Fort, Fermín, Pedri, Ferran Torres, Joao Félix, Sergi Roberto, Vitor Roque og Kochen

Mål: 0-1 Christensen (6’), 1-1 Vinicius (19’), 1-2 Fermín (69’), 2-2 Vazquez (73’), 3-2 Bellingham (90’)

Artiklen fortsætter under annoncen

Barca skulle bruge en sejr i El Clásico for at holde liv i den spinkle drøm om at indhente Real Madrid i ligaen. Xavi overraskede en smule ved at indlede opgøret med Pedri på bænken, men ellers var der tale om stærkest mulige formation, hvor Andreas Christensen igen var placeret på den defensive midtbane.

Barca lagde bedst ud mod et lidt tøvende Madrid-mandskab og i det 6. minut blev det til et catalansk hjørnespark. Det sendte Raphinha mod fjerneste stolpe, hvor Andreas Christensen kom højest og bragte sit hold foran. Perfekt start for Barca. To minutter efter var Real Madrid tæt på at svare igen, da Vinicius blev spillet fri og sendte bolden tæt over mål. I det 13. minut viste Barca tænder igen, da Yamal trak fri i feltet og afsluttede fra en spids vinkel, men Lunin i målet afværgede med en fodparade. I det 16. minut var der dramatik, da Cancelo totalt blev tørret af Vazques i feltet, hvorefter Cubarsí begik et klodset straffespark. Det omsatte Vinicius sikkert til en 1-1 udligning.

Madrids presspil var begyndt at virke og det betød, at meget af spillet foregik på Barcas banehalvdel. I det 25. minut var det dog Barca der forsøgte sig, da Lewandowski fik hovedet på et hjørnespark, hvor bolden gik tæt over mål. Lige efter var der ny dramatik, da Yamal satte foden på på et fladt hjørnespark fra Rapnhina, så bolden gik på mål. Lunin afværgede på målstregen, men Barcas spillere appellerede for mål. VAR brugte flere minutter på situationen og afviste til sidst, at bolden havde været helt over målstregen. I det 34. minut blev Yamal sendt alene mod mål, hvor Camavinga hægtede ham bagfra til et frispark lige udenfor feltet. Det sendte Raphinha lige over mål.

Spillet bølgede frem og tilbage i et opgør der var helt åbent og uden dominans til nogle af siderne. I det 44. minut var det Madrid der var farlige, da Modric kom til en god mulighed, men Ter Stegen afværgede uden problemer. Lige efter begik Christensen en stor fejl, så Madrid kom til en stor mulighed, men danskeren kom selv tilbage og afværgede situationen med en vigtig tackling. I dommerens tillægstid var det dårligt nyt for Barca, da De Jong gik ind i en hård tackling, så han blev skadet og måtte bæres fra banen, mens tilskuerne på Bernabeu sympatisk klappede ham ud. Pedri blev hurtigt sendt på banen i stedet. Mere skete der ikke i en underholdende og jævnbyrdig første halvleg.

Xavi valgte at sende Fermín López på banen fra anden halvlegs start i stedet for Christensen, hvilket kunne tyde på skadesproblemer hos danskeren. Halvlegen blev indledt med afslutninger fra distancen af først Yamal og dernæst Bellingham, men uden at det gav de to keepere problemer. Jævnbyrdigheden fortsatte og i det 56. minut fik Madrid en omstilling, hvor Vinicius løb alene mod mål, men han sendte bolden forbi. I det 64. minut skiftede Barca ud igen, da Félix og Torres blev sendt på banen i stedet for Lewandowski og Raphinha.

Tempoet var gået noget ud af kampen og begge mandskaber virkede mærket af deres respektive Champions League kampe i midtugen. Kampen var fortsat helt åben og midt i halvlegen sendte Yamal bolden ind mod mål, hvor Lunin parerede, men den røg lige ud til Fermín, der sendte den i nettet til 1-2. Svaret kom hurtigt fra Madrid, for allerede tre minutter senere udlignede de, da Cancelo totalt missede markering af Vazquez, der gjorde det til 2-2. Skidt forsvarsspil af portugiseren. Kort efter kunne Madrid være kommet foran, da Vinicius afsluttede på en omstilling, men Ter Stegen var kølig og afværgede den store mulighed.

Barca havde mest brug for de tre point, så de var tvunget frem på banen i kampens slutfase, men Madrid holdt godt på bolden. Barcas spil virkede noget febrilsk i kampens sidste minutter, hvor de havde brug for at komme fremover banen, men hvor det ikke fungerede for dem. Det blev straffet i overtiden, hvor kampen definitivt blev lukket med en scoring af Bellingham til 3-2. Barca forsøgte i de døende minutter at redde æren med en udligning, men lykkedes ikke og dermed tabte de til ærkerivalerne, der har sikker kurs mod mesterskabet.