Referat: Paris Saint-Germain – FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 10.04.24

// PSG

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, De Jong (Christensen 75’), Sergi Roberto (Pedri 60’), Gündogan (Fermín 85’), Yamal (60’ Félix), Lewandowski, Raphinha (Torres 75’)

Bænk: Iñaki Peña, Astralaga, Marcos Alonso, Iñigo Martínez, Christensen, Hector Fort, Fermín, Romeu, Pedri, Joao Félix, Ferran Torres og Vitor Roque

Mål: 0-1 Raphinha (37’), 1-1 Dembélé (48’), 2-1 Vitinha (51’), 2-2 Raphinha (62’), 2-3 Christensen (77’)

Det handlede om det første af to opgør i kvartfinalen i Champions League, da Barca gæstede PSG i den franske hovedstad. Her gjaldt det om at skabe et godt udgangspunkt inden returkampen i Barcelona på tirsdag.

FCBSHOP art

PSG lagde ud med et massivt pres der betød, at Barca nærmest ikke var på bolden de første minutter. Kampens første afslutning kom i det 5. minut, da Mbappé sendte bolden et stykke forbi. Lige efter blev Raphinha sendt afsted på en friløber af Ter Stegen, men Donnarumma kom ud af målet og afværgede situationen. Barca kom bedre med og der blev piftet massivt fra tilskuerne, når de havde bolden. Det var dog stadig PSG der dominerede og de fik et par hjørnespark, som der ikke kom noget ud af.

Barcas første afslutning kom først i det 20. minut, da Raphinha trak ind i feltet og afsluttede, men bolden blev rettet af til hjørne. På det hjørnespark fik Lewandowski hovedet på bolden, der havde retning mod mål, men inde på stregen fik Mendes sparket væk. Her var det tæt på en Barca-føring. Et par minutter efter sendte Raphinha et godt skud afsted, hvor Donnarumma måtte ud i fuld længde for at afværge til hjørne. PSG’s offensiv var stoppet lidt op, men i det 29. minut sendte Lee et hårdt skud afsted, som Ter Stegen fik pareret.

Det var efterhånden Barca der dominerede opgøret og i det 37. minut kom kampens første mål. Et godt angreb blev afsluttet med en pasning fra Yamal ind mod Lewandowski, hvor Donnarumma fik hånden på, men Raphinha var klar på riposten og sendte bolden i nettet til 0-1. Her kunne man høre skuffelsen på Parc des Princes. PSG forsøgte at skabe et pres i halvlegens slutfase, men Barcas defensiv var solid og det lykkedes ikke for hjemmeholdet at få afsluttet. Dermed kunne Barca gå til pause med en fortjent føring efter en solid indsats.

Der var spillet under fire minutter af anden halvleg, da der blev udlignet. En returbold fra Araujo på et indlæg røg ud til Dembélé, der tog en skarp dribling og sendte et hårdt skud i nettet til 1-1. Der gik kun to minutter inden at bolden igen lå bag Ter Stegen. Vitinha blev spillet helt fri i feltet og han sendt bolden i nettet til 2-1. Dermed havde PSG vendt kampen på et par minutter. Franskmændene havde momentum og i det 54. minut fik Barcola sendt et godt skud afsted, hvor Ter Stegen fik hånden på bolden, hvorefter den tog oversiden af overliggeren. Barca kunne slet ikke komme ind i kampen og PSG’s dominans var total.

Efter en times spil valgte Xavi at sende Pedri og Félix på banen i stedet for Sergi Roberto og Yamal. Det skulle hurtigt vise sig at være en god idé, for i det 62. minut lagde Pedri en præcis pasning frem til Raphinha, der flot flugtede bolden i nettet til 2-2. Barca havde fundet sig selv igen og spillede igen lige op med PSG. I det 69. minut fik de et frispark udenfor feltet som Raphinha tog sig af, men Donnarumma fik afværget. Kort efter var det PSG der var tæt på, da Barcola blev spillet fri feltet, men Araujo kom flot tilbage med en vigtig tackling. Det bølgede frem og tilbage, for i det 73. minut sendte Félix et skud afsted, men også her fik PSG-keeperen afværget. Minuttet var det tæt på en PSG-føring, da Dembélé sendte bolden forbi Ter Stegen, men bolden tog ydersiden af stolpen.

Med et kvarter tilbage kom Christensen og Torres på banen i stedet for De Jong og Raphinha. Endnu en gang havde Xavi en heldig hånd med sine udskiftninger, for efter blot to minutter på banen, headede Andreas Christensen et hjørnespark i nettet til 2-3. Flot comeback af Barca, efter en svær start på anden halvleg. Med fem minutter tilbage blev Gündogan afløst af Fermín. PSG forsøgte at få lagt et pres i slutfasen, men Barcas defensiv fungerede fint samtidig med, at det lykkedes at holde godt på bolden. I dommerens tillægstid fik Mbappé sendte et godt skud afsted, som Araujo afrettede til hjørne. Tættere på kom PSG ikke og Barca kunne dermed juble efter en flot indsats i Paris, hvor de fik skabt et godt udgangspunkt til returkampen.