Referat: FC Barcelona – Las Palmas 1 - 0

// Las Palmas

FC Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Martínez, Cubarsí, Sergi Roberto (Romeu 81’), Gündogan, Fermín (Félix 56’), Yamal (Torres 70’), Raphinha, Lewandowski (Roque 81’)

Bænk: Peña, Araujo, Alonso, Romeu, Félix, Torres, Roque, Kochen, Casadó, Guiu, Fort og Mikayil Faye

Mål: 1-0 Raphinha (59’)

Efter en landskampspause tog Barca imod Las Palmas i ligaens 30. spillerunde, hvor catalanerne skulle bruge en sejr for at kunne lægge lidt pres på Real Madrid i toppen. Xavi måtte se kampen fra tilskuerpladserne på grund af karantæne.

Las Palmas tog uventet initiativet de første minutter, men det varede ikke længe, før at Barca kom bedre med. I det 5. minut fik Lewandowski sendt bolden i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Kort efter havde gæsterne deres første afslutning i opgøret, hvor bolden gik langt forbi mål. Begge hold tænkte offensivt og det åbnede banen op i begge ender, hvilket gav en stor mulighed til Lewandowski, men hans skud sad lige på målmanden, der afværgede til hjørne. På det hjørnespark headede Cubarsí tæt forbi mål.

I det 18. minut troede alle at Barca havde scoret, da Raphinha sendte bolden i nettet, men linjevogterne havde flaget oppe for offside. Barca-spillerne forstod ingenting, for det var en Las Palmas-spiller der sendte bolden i fødderne på brasilianeren, men VAR ændrede ikke dommen, der lignede en klar fejlkendelse. Kort efter var der dramatik, da Sergi Roberto sendte Raphinha alene mod mål, hvor keeperen kom ud og nærmest slagtede brasilianeren udenfor feltet. Klart rødt kort til Valles og så var Las Palmas reduceret til 10 mand.

FCBSHOP art

Udvisningen fik Las Palmas til at trække sig længere tilbage og Barca indledte jagten på en scoring. Den var tæt på at komme i det 35. minut, da Lewandowski sendte et hovedstød på overliggeren på oplæg af Cancelo. Barca dominerede klart og i det 42. minut forsøgte Fermín sig fra distancen, men det flade skud gik forbi mål. Et par minutter efter burde Raphinha have bragt sit hold foran, da han blev spillet fri i feltet, men han brændte ved at sende bolden forbi mål. I halvlegens tillægstid fik Las Palmas et frispark udenfor feltet, hvor Coco sendte et drøn af et skud tæt forbi mål. Mere skete der ikke inden pausefløjtet efter en halvleg, hvor Barca burde have været foran.

Las Palmas indledte anden halvleg med fem mand i bagkæden og det havde Barca svært ved at løse. De smed bolden meget væk og kunne ikke få spillet til at hænge sammen. I det 56. minut skiftede Barca ud for første gang, da Félix afløste Fermín. Dermed havde Barca fire angribere på banen. I det 59. minut kom forløsningen på Estadi Olímpic, da Félix lagde en fantastisk høj pasning til Raphinha, der med et følt hovedstød dirigerede bolden op i målhjørnet til 1-0. Flot scoring og fortjent føring til Barca.

Scoringen fik ikke gæsterne til at ændre taktik og Barca fortsatte med at dominere klart. De var flere gange tæt på at skabe noget farligt, men de sidste afgørende pasninger missede. Efter 70 minutter var der comeback til Ferran Torres, da han afløste Yamal. Barca virkede i kontrol, men manglede det mål der kunne tage det sidste håb fra Las Palmas, der var sjældne gæster foran det catalanske felt. I det 78. minut stod Félix for sæsonens nok største afbrænder, da Koundé spillede ham totalt fri foran et tomt mål, men han sendte bolden på undersiden af overliggeren. Her burde han have lukket kampen.

Lige efter kom Roque og Romeu ind i stedet for Lewandowski og Sergi Roberto. Barca kunne ikke rigtig få fart i bolden i kampens slutfase, hvor de virkede tilfredse med den snævre føring. Det var Las Palmas tæt på at straffe i det 87. minut, da Moleiro tørrede Romeu og sendte et skud tæt forbi mål. Her blev der åndet lettet op på tilskuerpladserne, for Ter Stegen var prisgivet i situationen. Las Palmas lykkedes med at skabe uro i Barcas forsvar i dommerens tillægstid, men uden at det kom til flere afslutninger. Dermed fik Barca en fortjent, men for lille sejr.