Xavi excellerede med afgørende indskiftninger

FCBARCELONA.DK - 11.04.22

// Xavi

Xavi har imponeret i sin første tid som Barca-træner og her har han blandt andet vist stor styrke i sine indskiftninger i løbet af kampene. Det var også tilfældet søndag aften, hvor indskiftningerne af Pedri, Gavi og Luuk de Jong blev altafgørende.

Det så ellers sort ud for Barca i søndagens udekamp mod Levante, hvor catalanerne spillede en miserabel første halvleg og kort efter pausen kom bagud. Efter hjemmeholdets scoring foretog Xavi en dobbelt indskiftning, da Pedri og Gavi blev sendt på banen i stedet for Nico og Frenkie de Jong. Den beslutning blev afgørende.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Med de to unge midtbanespillere kom der et helt andet tempo over det catalanske spil og allerede få minutter efter indskiftningen var det først Aubameyang, som scorede på oplæg fra Dembélé. Og bare fire minutter senere tryllede Gavi i højre side, hvorefter han fandt Pedri på kanten af feltet, som sendte bolden i kassen med indersiden.

Levante slog dog tilbage med deres tredje straffespark i kampen, da de udlignede til 2-2 i det 83. minut. Det fik straks Xavi til at reagere og minuttet efter sendte han Luuk de Jong på banen i stedet for Aubameyang. Og den hollandske måltyv takkede for tilliden, da han to minutter inde i overtiden blev matchvinder med et flot hovedstød.

Dermed blev det til en vigtig sejr til Barca på 2-3 og det var ikke mindst takket været nogle afgørende indskiftninger på de rigtige tidspunkter, som endte med at sende truppen hjem til Barcelona med tre point på ligakontoen.