Statistik: Barca dominerede klart mod Sevilla

FCBARCELONA.DK - 22.12.21

// Sevilla

Barca viste tirsdag aften stor fremgang, da man på udebane mod Sevilla dog måtte nøjes med 1-1. Statistikken fra opgøret på Sánchez Pizjuán viser et Barca-mandskab, som dominerede kampen mod andalusierne.

På en af de absolut sværeste udebaner i den spanske liga viste Barca noget af den styrke, som man har savnet i denne sæson. På trods af en masse ungdomsspillere i startopstillingen dominerede catalanerne mod Sevilla og havde fortjent en sejr.

Statistikken fra kampen viser også en klar dominans til Barca. Her havde catalanerne hele 23 afsluntninger på mål, mens hjemmeholdet kun havde 5. Derudover havde Sevilla kun et enkelt skud på mål, som var scoringen efter en dødbold. Barca havde 7 skud indenfor målrammen.

Deruodver viser statistikken for det såkaldte 'Expected goals (xG), som er sandsynligheden for en scoring beregnet ud fra spil og chancer, at Barca var klart bedst. Her endte Barca over hele kampen på 1.93, mens Sevilla endte på 0.32. I første halvleg på Barca på 1.23 mod Sevillas blot 0.11, mens Barca i anden halvleg lå på 0.70 mod Sevillas 0.20. Det vidner om et klart overtag til Barca gennem hele kampen, hvor catalanerne burde have scoret flere mål.

Selvom man står tilbage med en skuffelse over ikke at have taget sejren mod Sevilla, efter en halv time med en ekstra mand på banen, så viste opgøret et Barca-mandskab i en af de bedste forfatninger i denne sæson. Et kæmpe skridt i den rigtige retning for Xavi og spillerne, som nu skal bygge endnu mere på.

Se de forskellige statistikker fra kampen herunder.