fbpx
Annonce

Sergio Busquets er indiskutabel for Xavi

FCBARCELONA.DK - 18.01.22

// Sergio Busquets

ps5 art


Xavi Hernández har ledet Barca i tolv kampe siden han tog over for Ronald Koeman. Her er det tydeligt, at Sergio Busquets har sin træners store tillid, for han er startet inde i alle de kampe hvor det har været muligt.

Xavi har blandet kortene godt og grundigt i sin relativt korte tid som Barca-træner indtil nu. Det har i et vist omfang skyldtes mange skader og corona, men én spiller skiller sig ud og det er Sergio Busquets.

Af de tolv kampe som Xavi har ledet fra sidelinjen, er Busquets starten inde i elleve af dem. Kun opgøret mod Mallorca er misset og det skyldtes at Busquets måtte stå over med karantæne.

Artiklen fortsætter under annoncen


Der er kun en enkelt spiller der har fået flere minutter under Xavi end Busquets og det er Ter Stegen. Han har ligesom Busquets vogtet målet i elleve af Xavis tolv kampe, idet Neto spillede pokalkampen mod Linares, men Ter Stegen er noteret for 1.020 minutter, mod Busquets 1.008. Ingen andre spillere når over 1.000 minutter med Xavi. Piqué kommer tættest på med 893 minutter.

Det er derfor tydeligt at Xavi har stor tillid til Sergio Busquets, der ellers har vist svaghedstegn denne sæson. Det så man senest i El Clásico, hvor en grum fejl af ham kostede en scoring.

Trods en række fejl vil Xavi næppe mindske Busquets rolle, for det er svært at se hvem der kan gøre det bedre på den defensive midtbane. Frenkie de Jong virker som en skygge af sig selv denne sæson og Nico er stadig for ung til det helt store ansvar.

Derfor må Busquets også forventes at få en hovedrolle resten af sæsonen.

.:FORSIDE:.