Martin Braithwaite er røget ud på bænken

FCBARCELONA.DK - 02.07.20

// Martin Braithwaite

Efter en ellers udmærket start på det overraskende skifte til Barca, er det ikke meget man har set til Martin Braithwaite på det seneste. Danskeren må se sig selv reduceret til bænkevarmer.

Noget tydede på, at Braithwaite kunne gribe chancen og tilkæmpe sig en plads på Barcas hold, efter han kom til klubben i februar måned. Han lagde flot ud med to målgivende aktioner mod Eibar i sin første kamp. Han fik derefter 20 minutter i El Clásico og i sin tredje kamp startede han inde mod Real Sociedad.

Herefter blev ligaen afbrudt af coronakrisen, men Quique Setién havde ikke mistet troen på danskeren. Han spillede hele kampen i 4-0 sejren over Mallorca, hvor han scorede sit første mål som Barca-spiller. Mod Leganés blev han sparet, fordi Setién ville have ham udhvilet til topkampen mod Sevilla.

Her startede Braithwaite inde og det var et kæmpe skulderklap til danskeren. Det blev dog en skidt aften for Braithwaite, der blev pillet ud efter en times spil, hvor stort intet var lykkes for ham.

Siden har Barca spillet tre kampe, mod Bilbao, Celta og Atlético Madrid. Her er Braithwaite startet på bænken i alle tre, hvor det kun blev til fem minutter mod Bilbao og 22 minutter mod Celta, mens han slet ikke kom på banen mod Atlético.

Det blev ikke bedre af, at Braithwaite var den eneste angriber der ikke blev benyttet mod Atlético, idet både Fati og Griezmann blev skiftet ind i slutfasen.

Dermed må Braithwaite se sig reduceret til bænkevarmer, trods den gode start i klubben. Noget tyder på, at Quique Setién ikke er overbevist om danskerens kvaliteter lige nu.

Nu er det så op til Braithwaite selv, at få vendt situationen. Næste mulighed bliver på søndag, når Barca gæster Villarreal.