fbpx
Annonce

Avis: Anstrengt forhold mellem Barca og Nike

FCBARCELONA.DK - 14.01.24

// Nike

Barca og Nike har været tæt forbundet i mere end 25 år, men nu er der forlydender om, at samarbejdet knirker. Samtidig står Puma klar med en kæmpe kontrakt og det er ikke umuligt, at Barca skifter tøjmærke om et par år.

Siden 1998 har Nike været officiel tøjsponsor for FC Barcelona, men noget tyder på, at det kan ændre sig. Der tales om et anstrengt samarbejde, hvor Barca er ikke er tilfreds med økonomien i aftalen, som de føler er utidssvarende. Det fortæller avisen Sport.

Det er primært Nikes interesser i andre lande der frustrerer i Barca, for de føler ikke at det amerikanske tøjmærke gør nok for at udbrede og markedsføre Barca-trøjen i lande, hvor de sponsorerer andre klubber. Et eksempel er Italien, hvor Juventus får meget opmærksomhed fra Nike.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det anstrengte forhold blev udstillet for et par uger siden, da der kom fotos frem af en mulig ny sort udebanetrøje til næste sæson. Det irriterede tydeligvis Barca, der meget usædvanligt kom med en officiel udmelding, hvor de afviste at kende til den pågældende Nike-trøje. Den slags udmeldinger er aldrig set før.

Den aktuelle aftale med Nike menes at løbe til 2026. Ifølge Sport kan Barca dog komme ud af aftalen før, men det vil medføre en massiv økonomisk kompensation til Nike, hvor de godtgøres for manglende indtægter i den periode der mangler af kontrakten. Det kan medføre en langtrukken konflikt og blive rigtig dyrt, så den udvej vælger klubben næppe.

Derfor ligner det mere et trøjeskifte i sommeren 2026 og her nævnes Puma som en oplagt afløser. Det tyske tøjmærke har en offensiv strategi indenfor fodbold og vil gerne på trøjen hos nogle af de største klubber. De er tilbyder angiveligt en langt bedre aftale, end den Barca har med Nike.

Barca står i en god position, for interessen fra Puma kan tvinge Nike til forhandlingsbordet, hvis de vil beholde Barcas trøje. Dermed kan udfaldet også blive, at Barca og Nike forlænger aftalen, trods de uenigheder der er lige nu.



.:FORSIDE:.