// Sevilla

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Piqué (Araujo 67, Umtiti 82’), Lenglet, Mingueza, Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Ilaix 71’), Messi, Dembélé (Braithwaite 82’)

Bænk: Neto, Umtiti, Araujo, Junior, Puig, Matheus, Trincao, Braithwaite, Griezmann, Peña og Ilaix

Mål: 0-1 Dembélé (28’), 0-2 Messi (85’)

Ronald Koeman overraskede stort ved at have tre centrale forsvarsspillere med fra start i ligaopgøret ude mod Sevilla, mens holdet kun stillede med to angribere, hvilket sendte Griezmann ud på bænken. Der stod meget på spil for begge mandskaber, for taberen ville tabe vigtige skridt i kampen om mesterskabet.

Barca lagde ud med at sætte sig på spillet, men spillede samtidig med stor tålmodighed, uden at tage for store risici bagude. Det betød et catalansk overtag i indledningen, hvor Sevilla havde svært ved at få spillet til at fungere. Det skyldtes ikke mindst at Barcas genpres fungerede godt. Barca lykkedes dog ikke at omsætte overtaget til chancer det første kvarter. De måtte nøjes med et par hjørnespark der ikke førte til noget.

Barcas defensiv fungerede fint, for Sevilla lykkedes sjældent med at få etableret angreb på gæsternes banehalvleg. Modsat kneb det stadig for Barca at skabe noget og man skulle hen til midt i halvlegen, før at kampens første afslutning kom. Det var Dembélé der forsøgte sig fra distancen, men uden problemer for målmanden. Spillet begyndte at åbne mere op og i det 28. minut fangede Barca Sevilla højt på banen og det udnyttede Messi til at lægge en dyb pasning til Dembéle. Han trak mod mål og placerede bolden mellem benene på målmanden til en 0-1 scoring. Fortjent føring til Barca.

Fem minutter senere fik Barca skabt en ny farlig situation, men De Jong missede den afgørende pasning til Messi. Kort efter var det Dest der forsøgte sig fra kanten af feltet, men her strøg bolden tæt over mål. Barca sad fortsat tungt på spillet mod et hjemmehold der slet ikke kunne komme i gang. Der kom ikke flere chancer de første 45 minutter som Barca havde domineret totalt og hvor de fortjent var kommet foran, og hvor Sevilla ikke havde afsluttet en eneste gang.

Sevilla skiftede tre mand ud i pausen for at komme ind i kampen og det lykkedes for dem i anden halvlegs start. Det gav dem deres første afslutning i opgøret i 50. minut, men uden at Ter Stegen kom i problemer. Minuttet efter burde Barca have øget sin føring på en omstilling, hvor De Jongs pasning til en totalt fri Alba missede med en halv meter. Sevilla satsede fremad banen og det gav mere plads til Barca. Det udnyttede de efter en times spil hvor først Dembélé afsluttede, hvorefter bolden røg videre til Dest, der bankede den på stolpen. Her manglede heldet.

Blot et par minutter senere fik Barca en ny stor chance. Dembélé blev sendt afsted i dybden, men i stedet for at afslutte selv, spillede han videre til Messi, der brændte med et skud langt over mål. Midt i halvlegen skiftede Koeman ud for første gang, da en træt Piqué blev afløst af Araujo. Kort efter var der skidt nyt for Barca, for Pedri måtte udgå med noget der kunne ligne en lægskade. I stedet kom den unge Ilaix Moriba på banen. Sevilla pressede hvad de kunne, men Barcas defensiv fortsatte med at fungere godt og det blev kun til et par hjørnespark til andalusierne. Gassen gik efterhånden lidt af hjemmeholdet og Barca kontrollerede begivenhederne godt.

10 minutter før tid var der flere dårlige nyheder, for her måtte Araujo udgå med ankelproblemer, en skade han netop var vendt tilbage fra. I stedet kom Umtiti på banen. Fem minutter senere blev kampen definitivt lukket, da Messi spillede bande med Ilaix og kom fri. Først fik målmanden pareret, men Messi fik bolden med sig og sendte den i nettet til 0-2. Sevilla kæmpede forgæves i kampens slutfase for at komme tilbage, for Barca fastholdt kontrollen til dommeren fløjtede af. Det blev dermed til en vigtig og helt fortjent sejr på 0-2 efter en solid indsats.