Referat: FC Barcelona – Deportivo Alavés 2 - 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Cancelo, Araujo, Koundé (Balde 70’), Martínez, Gündogan, Fermín (Raphinha 64’), Pedri (Romeu 82’), Lewandowski, Yamal, Felix (Torres 70’)

Bænk: Peña, Christensen, Alonso, Romeu, Balde, Raphinha, Torres, Astralaga og Casadó

Mål: 0-1 Samu (1’), 1-1 Lewandowski (53’), 2-1 Lewandowski, straffe (78’)

Barca tog imod oprykkerne fra Alavés og her skulle Xavi og hans spillere bruge alle tre point, hvis ikke afstanden til Girona og Real Madrid skulle øges. Pedri var med fra start for første gang i næsten tre måneder efter hans skadespause.

Der var ikke en gang spillet et halvt minut, inden at Alavés bragte sig foran. Gündogan smed bolden væk på midten og det straffede gæsterne med en effektiv kontra, hvor Samu sendte bolden mellem benene på Ter Stegen. Ude på sidelinjen stod Xavi og så meget opgivende ud. Barcas spillere virkede rystede og der var ingen fart i bolden fra hjemmeholdets side. Efter 10 minutter satte Alavés en ny farlig omstilling op, hvor Samu sendte bolden i sidenettet. Et par minutter efter havde Barca sit første forsøg i kampen, men målmanden tog sig sikkert af skuddet fra Felix.

Lige inden at uret rundede et kvarter, sejlede Barcas forsvar igen. Det betød at Samu fik en helt åben friløber mod mål og havde masser af tid, men heldigvis for Barca brændte han stort ved at sende bolden forbi mål. Her var heldet med Barca. Få minutter senere var det Barcas tur til at få en stor mulighed, da Gündogan spillede Lewandowski fri i feltet, men hans skud blev pareret af målmanden. Barca havde bolden klart mest, men Alavés virkede ikke pressede, for den catalanske offensiv virkede tandløs. Når det endelig lykkedes at komme i nærheden af gæsternes felt, var de sidste pasninger eller indlæg upræcise.

Efter en halv time var det tæt på endnu en scoring til Alavés, da Koundé slet ikke kunne matche Samu fysisk, så angriberen fik afsluttet tæt over mål. Her tog Xavi konsekvensen og byttede om på Koundé og Araujo i bagerste kæde, så det blev Araujo der skulle markere Samu. Barca kæmpede for at skabe noget og Alavés stod det meste af tiden foran eget felt. Der kom lidt mere fart i bolden i halvlegens sidste minutter, men uden at der blev skabt chancer inden pausefløjtet. Det blev dermed ved 0-1 efter en elendig første halvleg af Barca, hvor de godt kunne have været bagud med mere end ét mål.

Barca tog initiativet fra anden halvlegs start og Alavés blev presset helt tilbage i eget felt. Holdet blev bakket godt op af tilskuere og de fik endelig noget at glæde sig over i det 53. minut. Her sendte Koundé en høj bold ind i feltet, hvor Lewandowski flot fik drejet den i nettet med hovedet til en forløsende 1-1 udligning. Barca fastholdt et fast greb om kampen mod et baskisk mandskab, der forsvarede sig med alle mand og trak tiden når de fik lejligheden til det. Efter en times spil skiftede Xavi ud for første gang, da en anonym Fermín blev afløst af Raphinha.

Det lykkedes for Alavés at få stoppet Barcas pres en periode og baskerne fik skabt et par farlige situationer i det catalanske felt, uden at der dog blev afsluttet. Midt i halvlegen skiftede Xavi ud igen, da Balde og Torres afløste Koundé og Felix. Kort efter fik Yamal afsluttet efter en god dribletur i feltet, men han måtte se keeperen afværge til hjørne. Barca fik på ny presset baskerne tilbage foran eget felt og jagten på et sejrsmål blev for alvor sat ind. Det så man ved at Araujo gik med frem når det var muligt.

I det 78. minut blev en bold spillet til frem til Torres i feltet, hvor han klart blev klart nedlagt. Dommeren tøvede ikke og pegede på 11-meter pletten til straffespark. Det tog Lewandowski sig stensikkert af ved at sende bolden højt i mål til 2-1. Den scoring skabte et jubelbrøl på Estadi Olímpic. Lige efter blev Pedri afløst af Romeu. Alavés forsøgte at reagere og de fik rykket spillet længere frem på banen. Barca kom under pres i dommerens tillægstid, hvor Alavés fik to afslutninger sat ind, men uden at der blev udlignet. I det 96. minut var der dramatik, da Alavés fik sendt et hovedstød tæt forbi mål og appellerede for, at bolden havde ramt Romeu på armen, men mere skete der ikke. Barca vandt derved med 2-1 og fik de tre vigtige point i hus.