fbpx
Annonce

Xavi forventes at give Gündogan en pause mod Rayo

Simon Arun Vrábel - 23.11.23

// Ilkay Gundogan

Ilkay Gündogan har spillet fuld tid i samtlige kampe siden september måned, men da Frenkie de Jong endelig er tilbage fra sin skade, forventes Xavi at give tyskeren en tiltrængt pause, når holdet på lørdag møder Rayo Vallecano.

På grund af langvarige skader til både Pedri og Frenkie de Jong, har den tyske landsholdskaptajn, Ilkay Gündogan, trukket et ekstra tungt læs på den catalanske midtbane, hvor han stort set ingen hvile har fået. Det forventes han dog at få på lørdag, når man møder Rayo Vallecano i ligaens 14. spillerunde.

Ilkay Gündogan er en af de spillere, som har fået allermest spilletid under Xavi i denne sæson, for stort set siden den 33-årige midtbanespiller ankom til Barca, har tyskeren fået fuld spilletid. Flere af holdets bærende profiler både i angrebet, forsvaret og på midtbanen har været ramt af skader, og derfor har den catalanske presse haft fokus på, hvor få pauser Gündogan egentligt har fået.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Nu fortæller avisen Sport dog, at Xavi med stor sandsynlighed starter den ellers svære udekamp mod Rayo Vallecano på lørdag med tyskeren på bænken. Årsagen skulle være, at Frenkie de Jong endelig er klar til at spille igen, og derfor spekulerer avisen i, at Xavi vil gøre brug af De Jong og Pedri sammen med Oriol Romeu eller Fermín López.

Kampen i den sydlige del af Madrid forventes dog at blive yderst krævende, for ikke nok med at den kommer lige efter en landsholdssamling, hvor Barca ofte har det svært, så skal man samtidig helt tilbage til 2018 for at finde den sidste gang, at catalanerne tog point fra Rayo Vallecano på deres hjemmebane. Det er derfor ikke utænkeligt, at Gündogan kommer på banen, hvis holdet kommer i problemer.

Får Gündogan den tiltrængte pause på lørdag, vil han være udhvilet til tirsdagens vigtige hjemmekamp i Champions League mod Porto.

Siden sin ankomst til Barca har Ilkay Gündogan spillet 1.451 minutter fordelt på 17 kampe, hvilket svarer til et gennemsnit på 85 minutter. Udover sit debutmål i kampen mod Real Madrid, så er den 33-årige tysker også noteret for hele fem assist.



.:FORSIDE:.