fbpx
Annonce

Undersøgelse: Messi er klart bedst i Europa i 2021

FCBARCELONA.DK - 29.03.21

// Lionel Messi


Leo Messi har vist et forrygende niveau i 2021 og det skinner også igennem på hans statistik. En undersøgelse slår fast, at han med afstand er den bedst præsterende spiller i europæisk fodbold.

Det er det anerkendte schweiziske institut CIES Football Observatory, i Danmark bedre kendt som Det Internationale Center for Sportsstudier, der er kommet med en detaljeret og grundig analyse af spillernes præstationer indtil nu i 2021.

Man har samlet fakta fra de fem største ligaer i Europa, hvor i alt 98 hold deltager. Her har man taget de spillere med, der som minimum har spillet 66% af minutterne i de hjemlige turneringer. Her er der altså tale om La Liga, Premier League, Bundesligaen, Serie A og Ligue 1.

Spillerne gives point efter et sindrigt system, hvor der også tages højde for spillerens position på banen. Her får offensive spillere altså ingen fordele, som man ofte ser det ved diverse kårringer.

Spillerne kan maksimalt score 100 point, et pointantal der reelt er umuligt at nå, da ingen kan spille så mange kampe uden at lave fejl, f.eks. pasninger, mistede bolde, begåede frispark eller brændte chancer.

Undersøgelsen fra CIES giver Messi 92,5 point ud af 100 mulige og det er markant flere end Bayern Münchens Robert Lewandowski på andenpladsen. Polakken får 89,5 point, samme antal som Chelseas Jorginho. Derefter følger Manchester Citys Rubén Diás med 89,4 og Cristiano Ronaldo med 89,3.

Det er meget tæt fra nr. 2 til nr. 10, hvor kun tre point skiller dem. Derfor er det bemærkelsesværdigt, at Messi har tre point ned til andenpladsen.

Det er endnu et bevis på, at Messi har gang i et fantastisk 2021. Kan han fortsætte på samme niveau resten af denne sæson, må det give grund til optimisme i Barcelona i håbet om at vinde titler.

.:FORSIDE:.