fbpx
Annonce

UEFA og FIFA kan ikke straffe Barca, Real og Juve

Rune Stentoft Arlbjørn - 07.06.21

@ Getty Images
// Super League

Lige siden det kom frem for nogle uger siden, at 12 klubber fra europæisk fodbold vil starte en ny europæisk liga, hvor Barca er med blandt stifterne, har UEFA og FIFA truet med hårde sanktioner. Trusler, som nu ser ud til at være tomme.

Flere spanske og catalanske medier skriver nu, at hverken UEFA eller FIFA kan straffe de tre tilbageværende klubber, Barca, Real Madrid og Juventus, i forbindelse med den nye europæiske udbryderliga, European Super League. Det melder blandt andre Cadena SER og den catalanske avis Sport.

Ifølge Sport har det schweiziske justitsministerium nu slået fast overfor både UEFA og FIFA, at der ikke kan åbnes en sag mod Barca, Real Madrid og Juventus, og at klubberne ikke kan straffes. Det stemmer overens med, at en spansk domstol tidligere slog fast, at der ikke var noget ulovligt i den nye Superliga.

Det lader altså til, at de stiftende klubber af den europæiske Superliga ikke har begået nogle lovovertrædelser med deres stiftelse af den nye liga. Og hvis UEFA og FIFA alligevel skulle forsøge at straffe klubberne, så venter der uden tvivl et voldsomt retsligt efterspil, hvor det indtil videre ser ud til, at domstolene er på klubbernes side.

UEFA med præsident Aleksander Ceferin i spidsen har i de seneste uger været voldsomt ude med riven efter de tilbageværende tre klubber i Superleague-projektet. Derfor er dagens meldinger næppe det sidste vi hører til det i denne sag.

.:FORSIDE:.